Ministrul turc al Economiei are accesul interzis în Austria

0
661
Sursa foto: the-atc.org

Austria a interzis accesul în ţară pentru ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci

Aceeași măsură a fost luată vinerea trecută în Olanda, când a fost anunțat că vicepremierul turc Tugrul Turkes, nu poate să participe la o ceremonie alături de expaţi turci, pentru marcarea a unui an de la tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

Pot confirma că ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, i-a interzis ministrului turc al Economiei, Nihat Zeybekci, să pătrundă în ţară. Acest eveniment este foarte mare, iar vizita ministrului reprezintă un pericol pentru ordinea publică şi securitatea din Austria”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei austriece.

La începutul lui 2017, Germania şi Olanda au blocat mai multe evenimente ale oficialilor turci care aveau intenția să se adreseze alegătorilor din diaspora, înainte de referendumul privind schimbările constituţionale din Turcia.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat stare de urgenţă după incidentele din 2016, când mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen a fost acuzată de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat, însă Gulen a negat implicarea.

În acest an, peste 100.000 de persoane din mediul public şi privat au fost demise ori suspendate, iar aproape 50.000 dintre acestea au fost arestate.

Acţiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene şi organizaţii pentru drepturile omului.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here