Audi a lansat oficial noua navă amiral

0
2482
Sursa foto: 4tuning.ro

Noul model Audi A8 a fost lansat oficial în această săptămână

Constructorul german de autoturisme, a prezentat în premieră noul A8 în cadrul evenimentului Audi Summit de la Barcelona, iar debutul internațional al limuzinei urmează să aibe loc cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Cu o campanie foarte lungă în spate, Audi a prezentat noua navă amiral A8, în toată splendoarea lui, fiind considerat de către oficialii germani drept „viitorul mașinilor de lux.

Sursa foto: 4tuning.ro

Noul design, deși nu atât de futurist pe cât erau așteptările, captează imediat atenția prin grila uriașă Singleframe, blocurile de lumini frontale Matrix LED cu laser dar și stopurile spate unite de o bandă LED.

Odată cu anii, noul A8 a crescut în proporții în comparație cu actuala generație, lucru care iese în evidență imediat în cazul spațiului interior.

Sursa foto: 4tuning.ro

Avansul tehnologic din noul A8 ne prezintă un instrumentar complet digital cu rezoluție HD de 1920×720, un display de 10.5 inch pentru sistemul de infotainment, precum și o nouă interfață Multi Media cu comenzi vocale care poate controla peste 41 de sisteme de asistenta si 400 de functii si poate fi configurata pentru maxim 6 utilizatori diferiti. Totodată, numarul butoanelor fizice a fost diminuat seminificativ.

În ceea ce privește motorizarile disponibile, noul Audi A8 va avea două variante de 3.0 litri V6 turbo, care va dezvolta 340 de cai putere în cazul motorului pe benzină, și 286 de cai putere, în cazul propulsorului diesel.

Sursa foto: 4tuning.ro

Ca și element de noutate, ambele variante de propulsor vor beneficia de un sistem hibrid, care va permite noului A8 să circule cu motorul oprit, maxim 40 de secunde, la viteze cuprinse între 50 și 160 de km/h.

Oficialii germani au ținut să evidențieze și faptul că celor două motorizări de 3 litri și se vor alătura un propulsor V8 de 4.0 litri, benzina si diesel, o versiune W12 si un e-tron plug-in hybrid pentru un mediu inconjurator curat si lupta impotriva poluarii.

Sursa foto: 4tuning.ro

Un alt element de noutate pentru Audi A8 este suspensia activă și adaptabilă, unde fiecare roata are un motoras electric, care prin intermediul unei camere video din față analizează din timp suprafața de rulare și transmite informația calculatorului central.

Sursa foto: 4tuning.ro

Cine va dori să dețină cel mai nou model al constructorului german, va avea de achitat un preț de plecare de la 90.600 de euro, iar versiunea cu ampatament marit A8L, va costa de la 94.100 de euro în sus.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here