Bill Gates a fost pentru scurt timp, doar al doilea cel mai bogat om din lume

0
2442
Sursa foto: cnbc.com

Bill Gates a fost detronat pentru scurt timp, de pe locul 1 a celor mai bogați oameni

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a devenit cel mai bogat om din lume, însă pentru scurt timp, după ce preţurile acţiunilor companiei, care au explodat înainte de anunţarea rezultatelor financiare.

Acţiunile Amazon au crescut cu 1,8%, ajungând la o valoare de 1071 de dolari la ora 09.30 – New York. Bezos deţine 17% din compania Amazon, ale cărei acţiuni au urcat cu 40% de la începutul anului până în prezent, alimentându-i contul lui Bezos cu nu mai puţin de 24,5 miliarde de dolari.

Sursa foto: bbc.com

Fondatorul Amazon.com a început anul pe locul patru, iar de atunci l-a depăşit pe Amancio Ortega, fondatorul Inditex (Zara, Pull & Bear) şi pe Warren Buffett.

Este de aşteptat ca Amazon să anunţe rezultate financiare trimestriale de 37,2 miliarde de dolari, o creştere de 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit analiştilor.

Victoria lui Jeff Bezos de a fi locul 1 mondial în topul celor mai bogate persoane, nu a durat foarte mult, dat fiind că acţiunile companiei au scăzut din nou, după ce rezultatele trimestriale din trimestru trecut nu au fost conform aşteptărilor.

Sursa foto: fortune.com

Amazon a avut vânzări de 38 de miliarde de dolari în cel de al doilea trimestru, dar un profit de doar 197 de milioane de dolari, ce reprezintă o scădere de 77% faţă de aceeaşi perioada de anul trecut, scădere ce se datorează investiţiilor agresive în Amazon.

La momentul închiderii bursei de la New York, Bezos deja căzuse înapoi pe locul 2, iar Bill Gates îşi păstrează locul 1 cu o avere de 90,8 miliarde de dolari, loc pe care este situat din anul 2013.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here