Una din cele mai așteptate mașini a fost lansată oficial

0
1118
Sursa foto: 4tuning.ro

Tesla a publicat primele detalii oficiale ale noului Model 3, iar prețul pornește de la 35.000 dolari, înainte de ajutorul de stat.

După foarte multe luni de așteptare, Tesla a dezvăluit într-un final misterul asupra versiunii de productie, a celui mai ieftin automobil din istoria companiei, și anume Model 3.

Americanii de la Tesla au livrat la finalul acestei luni primele exemplare ale noului Model 3, ocazie cu care oficialii companiei au publicat specificatiile tehnice.

Clienții lui Model 3 vor avea la dispoziție două versiuni diferite de motorizare, una cu o autonomie de 354 de kilometri, iar cealaltă este capabilă să parcurgă până la 498 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei.

Sursa foto: 4tuning.ro

Modelul entry-level va accelera de la 0 la 96 km/h în 5.6 secunde și va atinge o viteză maximă de 209 km/h, iar varianta de top se laudă, în schimb, cu o accelerație de la 0 la 96 km/h în numai 5.1 secunde si o viteză până la 225 km/h.

În ceea ce privește prețurile, în versiunea cu autonomie de 354 de kilometri, noul Model 3 pornește de la 35.000 de dolari, în timp ce vârful de gamă are un cost minim de 44.000 de dolari.

Sursa foto: 4tuning.ro

Indiferent de variantă, dotările standard sunt aceleași, printre care opt airbag-uri, frânare autonomă de urgență, banchetă spate rabatabilă și scaune îmbrăcate în material textil.

Fără costuri suplimentare sunt oferite sistemul de climatizare automată sau conexiunea la internet, iar controlul tuturor comenzilor se face prin intermediul unui display tactil uriaș, de 15 inch.

Sursa foto: 4tuning.ro

În ceea ce privește optiunile, noua Tesla Model 3 va avea cinci nuanțe exterioare metalizate, care vor costa 1.000 de dolari fiecare, jante din aliaj pe 19 inch, dar și un pachet de 5.000 de dolari ce cuprinde inclusiv materiale îmbunătățite, scaune cu reglare electrică etc.

Tot 5.000 de dolari costă și Autopilotul, ce îi permite automobilului american să se conducă aproape de unul singur. În viitor oficialii companiei din Silicon Valley promit un sistem complet autonom, pentru alți 3.000 de dolari.

Sursa foto: 4tuning.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here