Paisprezece imigranți din Irak şi Siria, opriți la frontieră

0
1149
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac, au depistat paisprezece cetăţeni din Irak şi Siria, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Joi noaptea, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac, au desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale şi au observat paisprezece persoane care se deplasau pe jos, în câmp, spre Ungaria și a căror prezență nu era justificată în zonă.

Persoanele au fost reţinute la aproximativ 40 de metri faţă de linia de frontieră, iar apoi conduse la sediul Sectorului PF Nădlac pentru cercetări.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

„Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, unsprezece adulți, cinci femei şi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Toţi paisprezece sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că încercau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen” a declarat purtătorul de cuvânt, comisarul-șef Laura Beatrice Bondar.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here