Căminele culturale din Felix, Cihei şi Haieu urmează să fie reabilitate

0
392
Sursa foto: bhloh.com.my

Căminele culturale din Felix, Cihei şi Haieu ar urma să devină puncte centrale pentru divertismentul din Băile Felix, după ce acestea vor fi reabilitate prin PNDR

Cristian Laza, primarul Sînmartinului are speranţe că până în anul 2019 căminele culturale de pe raza comunei vor fi reabilitate pe bani europeni, prin PNDR, începând cu cel din Băile Felix.

Reprezentanții AFIR au inspectat în teren, joi, căminele culturale propuse spre reabilitare de către primarul Laza, în speță fiind vorba despre casa de cultură din Băile Felix şi căminele culturale din Cihei şi Haieu.

Casa de cultură din Felix are o capacitate de 250 – 300 de locuri, în funcţie de aşezarea lor în sală, și a fost câştigată în instanţă definitiv abia în 2016, după mulți ani în care Primăria Sînmartin s-a judecat cu Primăria Oradea, cea care administrase imobilul ajuns astăzi într-o stare critică.

Căminul cultural din Haieu ar urma să deservească Băile 1 Mai, iar cea din Cihei are relevanţă în contextul comunităţii tot mai numeroase din satul Cihei şi din cartierul „Beverly Hills”, unde tot mai mulţi orădeni se mută, de la un an la altul.
Reabilitarea acestor clădiri are relevanță pentru a putea asigura componenta culturală obligatorie în staţiunea turistică, atât pentru festivaluri şi spectacole, cât şi pentru diferite proiecţii cinematografice sau de orice altă natură, cu implicaţie social-culturală.
Potrivit proiectului, reabilitarea casei de cultură ar urma să coste 500.000 de euro, în timp ce căminele culturale din Cihei și Haieu ar costa câte 250.000 de euro fiecare, ceea ce presupune o investiție de 1 milion de euro.
„Aceste proiecte au punctaj maxim, conform evaluării noastre. Dacă nici aceste proiecte nu sunt eligibile, nu mai e eligibil niciunul” a declarat plin de optimist primarul social-democrat, Cristian Laza.
Totodată în comuna Sînmartin se mai desfăşoară lucrări de reabilitare ale şcolilor şi grădiniţelor, din bugetul local şi prin PNDL, cu bani de la Guvern, precum și proiecte pentru modernizarea străzilor, de asemenea tot prin PNDL, dar şi proiecte pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, cu bani europeni, prin AFIR.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here