Doi turiști au fost reținuți după ce s-au fotografiat făcând salutul nazist

0
1383
Sursa foto: findingberlin.com

Doi turişti chinezi au fost reţinuţi după ce s-au fotografiat făcând salutul nazist în faţa clădirii Parlamentului german

Cei doi turiști au fost observaţi de către agenţii de poliţie, chiar în timp ce făceau salutul nazist în faţa Reichstagului (Parlamentul german), gest care este considerat ilegal potrivit legislaţiei germane.

„A fost deschisă o anchetă sub suspiciunea folosirii de simboluri ale unor organizaţii anti-constituţionale pe numele celor doi chinezi, în vârstă de 36 şi 59 de ani”, a declarat reprezentanta poliţiei din Berlin.

Turiștii au fost audiaţi la o secţie de poliţie şi au fost mai apoi eliberaţi, după ce au plătit o cauţiune de 500 de euro fiecare.

Potrivit legislației din Germania, persoanele găsite vinovate de folosirea simbolurilor unor organizaţii anti-constituţionale sunt pasibile să primească sentinţe de până la trei ani de închisoare sau o amendă.

Purtătoarea de cuvânt a declarat că cei doi turişti pot părăsi ţara în timpul anchetei.

Clădirea Reichstag este situată în în centrul Berlinului şi a găzduit parlamentul Germaniei din 1884 şi până în anul 1933, atunci când clădiea a fost intenţionat incendiat în timpul Germaniei naziste.

Controversatul incendiu a fost folosit drept pretext de naziştii conduşi de Adolf Hitler pentru a-şi consolida puterea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here