Poliția Română pregătește noi radare pentru șoferii indisciplinați

0
1078
Sursa foto: obiectiv.net

Autoritățile au semnat un protocol cu reprezentanții CNAIR pentru a putea amenda șoferii care încalcă limitele de viteză, cu ajutorul camerelor pentru verificarea rovinietei

Cea mai nouă măsură a autorităților îi vizează pe cei care calcă prea tare pedala de accelerație, și care de acum vor fi depistați mult mai ușor de poliție.

Autoritățile au încheiat un protocol cu reprezentanții Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, în urma căruia vor fi instalați nițte senzori în asfalt, corelați cu camerele de supraveghere pentru verificarea rovinietei.

În acest moment, pe drumurile din România sunt instalate 74 de astfel de camere, iar senzorii vor fi instalati în zonele de interes pentru Poliția Română, și vor măsura viteza cu care o masina parcurge o anumită distanță. La înregistrarea unei depășiri a vitezei legale, camera va surprinde momentul.

O sa avem cel putin patru camere intr-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficiente, se lucreaza la corectarea lor si ne dorim chiar daca nu se va modifica legislatia sa incepem sa aplicam sanctiuni,” a declarat Florentin Bracea, șeful Directiei Rutiere.

După ce toate demersurile se vorfinaliza, iar autoritățile vor stabili procedurile de control, primele amenzi vor ajunge în cutiile postale la destinatari de la începutul anului viitor, iar în condițiile în care totul va funcționa corespunzător, reteaua de radare fixe bazată pe camerele pentru rovinieta va fi extinsă la nivel național.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here