Șase cetăţeni din Siria şi Irak ascunşi într-o autoutilitară, și un camion căutat de autorități, depistate la frontieră

0
517
Sursa foto: mangalia.tv

Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac II au depistat şase cetăţeni din Siria şi Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-o autoutilitare, iar polițiștii din Vama Borş au descoperit un tractor în valoare de 16.000 de euro, pe care un cetățean român încerca să îl introducă ilegal în țară.

Joi, 3 august, la Vama Borş s-a prezentat pentru a intra în ţară, Cosmin R., la volanul unei autoutilitare marca DAF şi semiremorcă marca Koegel , pe care transporta un tractor agricol marca Massey-Ferguson.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că seria de șasiu poansonată a tractorului are ultimele trei cifre modificate, îar „în urma verificărilor, polițiștii au constatat că tractorul agricol figura ca „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Italia în data de 07.06.2017” a declarat purtătorul de cuvânt, comisarul-șef Laura Beatrice Bondar.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Bărbatul de 33 de ani, a declarat că urma să transporte tractorul în țară, neavând cunoştinţă despre faptul că acesta se află în atenția autorităţilor italiene.

De asemenea, vineri în jurul orei 02.30, Vama Nădlac II s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul bulgar Georgi D., în vârstă de 38 de ani, la volanul unei autoutilitare cu platformă marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Bulgaria, asupra căruia la control politiştii de frontieră au descoperit, în podeaua platformei, un spaţiu special amenajat, unde se aflau ascunse şase persoane, două femei şi patru bărbaţi.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei” a declarat purtătorul de cuvânt, comisarul-șef Bondar.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru infracţiunea de tăinuire la furt, iar tractorul agricol, în valoare de 16.000 de euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar persoanelor ascunse în autoutilitară, le-au întocmit acte de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanului bulgar pentru trafic de migranţi.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here