Tată și fiu, de origine irakiană, descoperiți ascunşi într-o autoutilitară

0
1423
Sursa foto: mangalia.tv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Poliției de Frontieră Nădlac II, au descoperit, ascunşi într-un spațiu special amenajat într-o autoutilitară, doi cetăţeni irakieni, un bărbat și copilul său minor în vârstă de trei ani.

Miercuri, s-a prezentat la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac II, cetăţeanul olandez Hagi A., în vârstă de 53 de ani, conducând o autoutilitară marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Bulgaria.

Cu ocazia controlului amănunţit asupra autovehiculului, politiştii de frontieră au descoperit, deasupra cabinei șoferului, un spaţiu special amenajat, în care erau ascunse două persoane.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, un bărbat în vârstă de 26 ani şi fiul său, în vârstă de 3 ani, ambii solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, cetăţeanul irakian a declarat că dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi a recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente de călătorie pentru trecerea frontierei” a declarat purtătorul de cuvânt, comisarul-șef Laura Beatrice Bondar.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cetățenii irakieni, iar pe șoferul olandez îl cercetează pentru infracțiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here