Primăria din Sânmartin a reușit să atragă 15 milioane de lei pentru stațiunea Băile Felix

0
2653
Sursa foto: bhloh.com.my

Băile Felix urmează să primească o infuzie de 15 milioane de lei, accesate de către Primăria Sânmartin

Primăria comunei Sânmartin este singura primărie din N-V ţării care a reuşit să acceseze fonduri pentru amenajarea infrastructurii unei staţiuni. .

Imaginea de „stațiune îmbătrânită” a Băilor Felix va fi doar o amintire, urmând să dispară complet în următorii trei ani, dat fiind că prioritatea zero a Primăriei în acest moment este absorția de fonduri europene.

Astăzi, primarul de Sânmartin, Cristian Laza, va semna contractul de finanţare de aproape 15 milioane de lei pentru amenajarea centrului staţiunii Băile Felix – Lotusul Turismului Românesc.

Proiectul „Dezvoltarea Infrastructurii staţiunii Băile Felix, Lotusul turismului Românesc, depus în cadrul POR/2016/7/7.1/1 – în cadrul Axei prioritare 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice” este singurul proiect câştigător din regiunea de N-V.

Conform city-managerului Ciprian Antal, din cadrul Primăriei Sânmartin, doar staţiunile Vatra Dornei şi Covasna au mai reuşit să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii în această sesiune.

„Unul dintre obiectivele acestui program este creşterea numărului mediu de salariaţi în turism. Aşa cum ne-am angajat împreună cu agenţii economici care au semnat pentru acest proiect, numărul salariaţilor va creşte cu 20% , în urma investiţiilor pe care şi ei le vor face”, a declarat Ciprian Antal.

În locul tarabelor din centrul stațiunii, vor fi amplasate o piaţetă, promenadă cu jardiniere şi fântâni arteziene, un punct de informare turistică, bănci, iluminat public refăcut, punct de colectare selectivă, staţii de autobus refăcute, alei pietonale, pistă de biciclete, locuri de parcare, o arteziană, supraveghere video şi o toaletă publică.

Valoarea investiţiei în stațiune este de aproape 15 milioane de lei, din care 1,2 milioane lei reprezintă contribuţia comunei Sânmartin.

„Începând din ziua semnării contractului avem trei ani la dispoziţie pentru a implementa proiectul. Sunt prevăzute 9 luni pentru achiziţii, în aceste 9 luni sunt incluse trei luni pentru proiectul tehnic. Noi am demarat deja procedurile de achiziţii. Doi ani şi trei luni rămân pentru lucru efectiv ”, explică primarul de Sânmartin Cristian Laza.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here