DNA pierde alți procurori care au cerut încetarea activității și revenirea la parchetele de care aparțin

0
1737
Sursa foto: reteauadestiri.ro

Patru procurori au cerut încetarea activității lor la DNA și revenirea la parchetele de care aparațin sau să își continue activitatea la alte parchete

Conform ordinii de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori din data de 29 august, procurorii Aurelia Claudia Morar-Herlea, Roberta Lia Nicolescu, Nicolae Cristian Sâvu şi Cornelia Alice Jemboiu au cerut încetarea activităţii lor în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Prin urmare, procurorul Aurelia Claudia Morar-Herlea cere odată cu încetarea activităţii la DNA şi revenirea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, procurorul Roberta Lia Nicolescu cere şi ea revenirea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Nicolae Cristian Sâvu cere odată cu încetarea activităţii la DNA şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar procurorul Cornelia Alice Jemboiu a cerut, să își continue activitatea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Acesta nu este primul val de procurori care au cerut încetarea activității lor în cadrul DNA.

La începutul lunii iulie, alți cinci procurori au plecat din structura Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar Secţia pentru procurori a CSM a admis cererile formulate de magistraţii DNA Adrian Ţârlea şi Doru-Gabi Văcaru de a îşi înceta activitatea la DNA, urmând să revina la parchetele la care au lucrat iniţial de la 15 iulie, respectiv 1 septembrie. Acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul procurorilor Alina Ştefănescu, Alina Irina Avram şi Claudiu Dumitrescu.

Procurorii CSM au decis totodoată şi revocarea magistraţilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, la cererea Laurei Codruţa Kovesi.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here