Android a lansat oficial versiunea 8.0 Oreo

0
1247
Sursa foto: androidpit.com

Android 8.0 a fost lansat oficial, având acum și un nume oficial, fiind recunoscut și ca Android Oreo

Prrin denumirea de Oreo, compania confirmă astfel și un parteneriat cu popularul brand de biscuiţi cu cremă, nefiind prima dată când Google se asociază cu un brand pentru denumirea unei versiuni ale sistemului de operare mobil.

Acum 4 ani, Android lansa versiunea 4.4, denumită KitKat, care a și pornit trendul asocierilor.

Google a făcut anunţul lansării noii versiuni imediat după eclipsa de soare care a putut fi observată în SUA weekendul trecut, alături de un clip de prezentare animat.

Oreo va aduce îmbunătăţiri în gestionarea aplicaţiilor din fundal, în redarea spre surse audio Bluetooth, viteze mai rapide de încărcare a sistemului de operare, suport pentru aplicaţiile Instant Apps, notificări îmbunătăţite, suport extins pentru modul „picture-in-piucture” şi noi elemente de interfaţă precum un meniu de setări îmbunătăţit, pictograme care se adaptează la conţinut şi noi pictograme emoji.

Lansarea Android Oreo a și început deja pentru cei care erau înscrişi în programul de testare beta, urmând în zilele ce urmează ca actualizarea să fie livrată către toţi utilizatorii dispozitivelor.

Planul de lucru al acestora este ca înainte de finalul anului 2017, partenerii Google să înceapă să lanseze actualizări bazate pe Android 8.0 Oreo, printre care se regăsesc Huawei, HTC, HMD Global, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp, Essential, General Mobile şi Sony.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here