Vești „bune” pentru șoferi. Primăria Oradea a scumpit din nou parcările cu peste 20%

0
5335
Sursa foto: libertatea.ro

După majorarea din martie 2017 a taxelor de parcare din Oradea, primăria a recurs din nou la scumpirea parcărilor din oraș

În martie 2017, Primăria Oradea a majorat prima data taxele de parcare pentru parcările publice cu plată, cât și parcările supraetajate, dar și tarifele pentru ridicare.

Servicul Parcări reprezintă o sursă considerabilă de venit pentru primărie, în condițiile în care, pentru anul 2016, la capitolul venituri, administrația a încasat 11.500.000 lei, adică peste 2.500.000 euro.

În ciuda inflației cvasi inexistente, din toamnă edilii liberali ai orașului au pregătit o nouă surpriză orădenilor, astfel că începând cu 01.09.2017, orădenii care vor să își facă abonamente de parcare, vor plăti taxe majorate cu peste 20%, prognozând venituri de 13.800.000lei, adică peste 3 milioane de euro.

Spre exemplificare, dacă până acum abonamentul de parcare pentru staționarea pe marcaje albe costa 70lei, din această toamnă, același abonament va costa 85 lei, ceea ce reprezintă o majorare de 21,42%.

Aboamentele ce vizează marcajele albe, pentru 3 și 6 luni sunt și ele majorate de la 200lei pentru 3 luni, respectiv 380lei pentru 6 luni, la 240lei, respectiv 460lei. Adică o creștere de asemenea de peste 20%.

La fel de „fericiți” sunt și cei care sunt nevoiți să achite abonamente pentru 1 an de zile, unde de la 700lei s-a operat o majorare de „doar” 24,28%, ceea ce presupune că vor plăti de la 1 septembrie 870lei.

Aceeași măsură de creșteri procentuale se aplică și parcărilor supraetajate, în speță parcarea din spatele Palatului de Justiție și pentru parcarea nouă de la Spitalul Municipal din strada Corneliu Coposu.

Zona administrativă a orașului, și anume Parcul Traian, beneficiază doar de marcaje galbene, pentru care este necesară o plată suplimentară, iar abonamentul pentru marcaje albe nu este valabil pentru parcările supraetajate mai sus amintite, fiind necesare alte abonamente sau plata cu ora.

Parcarea subterană din Piața Independeței, promisă de prea mult timp de viceprimarul Mălan, iar mai apoi preluată de către viceprimarul Birta în cele mai recente comunicate ale primăriei, se lasă așteptată, iar lucrările din stadiul lor actual nu ne lasă impresia că va fi gata prea curând.

Cu toate acestea, administrația orădeană va taxa cu peste 20% abonamentele începând din această toamnă.

Lista detaliată a taxelor o puteți găși în link.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here