Consilierii județeni PNL au blocat un proiect transfrontalier al AJOFM Bihor

0
3573
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

„Eficienți și obiectivi”, consilierii liberali din Consiliul Județean Bihor au blocat un proiect transfrontalier al AJOFM Bihor

În ședința Consiliului Județean de ieri, 29 august, pe ordinea de zi a consilierilor județeni se afla și proiectul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, care în colaborare cu un partener din Ungaria, dorea să aplice pentru o sumă de cel puțin 2 milioane de euro, prin programul RO-HU, pentru a realiza un Centru de metodică, cercetare şi formare profesională.

Despre acest proiect, directorul AJOFM Bihor, Bekesi Csaba a declarat că ar fi singurul centru de acest gen din România, fiind totodată o investiție necesară, în contextul neconcordanțelor între cererea şi oferta de forţă de muncă.

Totodată, directorul AJOFM Bihor, a ținut să puncteze că Centrul s-ar ocupa de cercetarea pieţei de muncă astfel încât să poată oferi studii la zi despre acest domeniu şi în contextul în care investitorii mari caută locuri în care pot găsi angajaţi adecvaţi domeniilor lor de activitate.

Pentru a putea aplica pentru acest proiect, AJOFM Bihor are nevoie de teren pentru spațiul ce va fi destinat centrului, fiind identificat drept locație propice, terenul de pe strada Traian Blajovici, al cărui dezmembrare se afla pe ordinea de zi a consilierilor județeni.

În ciuda faptului că proiectul propus de către AJOFM Bihor este unul cât se poate de bun și util, consilierii PNL au fost extrem de „obiectivi” datorită conducerii PSD a agenției, și au profitat de faptul că erau necesare două treimi din voturi pentru a putea trece.

Sabotarea proiectului transfrontalier de 2 milioane de euro a debutat prin intervenția liderului grupului liberal, Ionel Avrigeanu, care a considerat că terenul de pe strada Blajovici nu este optim în opinia lor, indicând drept bun terenul dintre Muzeul Țării Crișurilor, ITM Bihor și pârâul Peța.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor le-a amintit consilierilor liberali, că pe locația indicată de liderul lor de grup, urmează să fie construit un sediu administrativ ce va fi destinat atât forului județean cât și altor instituții subordonate acestuia. Totodată, Ioan Mang a precizat că în alegerea terenului de pe strada Blajovici, au fost luate în considerare mai multe locații, însă cel din urmă are atuurile necesare proiectului.

Directorul AJOFM Bihor a ținut să precizeze că implementarea proiectului ar dura maximum 36 de luni şi că depunerea dosarului pentru a intra în competiţia pentru banii nerambursabili ar trebui să aibă loc cât mai repede, până cel târziu la începutul lunii septembrie. Directorul Bekesi a mai amintit consilierilor județeni că și județele Arad și Timiș sunt înscrise pentru proiecte similare și la fel de ambițioase, și ar fi o pierdere enormă pentru județul nostru să nu intre în competiție din cauza unor divergențe politice.

„Dacă nu trece proiectul, cade posibilitatea depunerii dosarului pentru banii de pe RO-HU”, a declarat și preşedintele Pasztor Sandor, amintindu-le liberalilor că în acest fel nu vor veni bani pentru Oradea şi Bihor.

Cu toate expunerile de motive, liberalii au rămas cu aceeași idee, motiv pentru care liderul liberalilor, Ionel Avrigeanu a declarat că „suntem de acord cu realizarea Centrului de Metodică al AJOFM, dar pe un alt teren”, reușind să blocheze astfel un proiect important atât pentru municipalitate cât și pentru județ.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here