„Oedip” vine la Oradea

0
4187
Sursa foto: capitalcultural.ro

Orădenii sunt aşteptaţi la Filarmonica de Stat, la un concert–conferinţă şi o expoziţie care au fost prezentate în această săptămână și la Gyula. 

Cei care vor să îşi petreacă weekend-ul într-un cadru cultural găzduit de Filarmonica de Stat „Enescu–Bartok” vor putea să asculte vineri, 8 septembrie, de la ora 19.00, ”Oedipe pe înţelesul tuturor” şi sonata a III–a pentru pian şi vioară op. 25 „în caracter popular românesc” de George Enescu.

Concertul este susţinut de către cunoscutul bariton Ştefan Ignat, care, la sfârșitul lunii iunie, a susținut alături de alți artiști români, la Teatrul „Regina Maria”, spectacolele „Silvia, Prințesa Ceardașului” și „Tosca”.

Printre artiştii care interpretează „Oedipe pe înţelesul tuturor” se numără, Florina Mariş–Hinsu şi Renata Vari, soprane, dar şi Liana Mareş la pian, iar sonata a III–a va ajunge la public prin intermediul solistelor Corina Murgu la vioară şi Liana Mareş la pian.

Evenimentul va fi însoţit şi de expoziţia „Portul bihorean cultural – Cinci generaţii”, realizată de Anca Banda.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Mang, a precizat despre spectacol la Gyula că „a intrat în sufletul fiecăruia”, evenimentul având scopul de a promova creaţia lui George Enescu în rândul iubitorilor de muzică clasică şi nu numai.

Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor în parteneriat cu Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica de Stat „Enescu–Bartok” din Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor.

Intrarea la eveniment este liberă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here