Apple a fost depășit de un alt producător de smartphone

0
3341
Sursa foto: cnet.com

Compania Huawei a reușit să depășească Apple, devenind din iulie al doilea cel mai mare producător de smartphone din lume

Începând din luna iulie, Apple este condus de la distanţă de Samsung, iar acum şi de Huawei. În aceste condiții, Apple pare să se îndepărteze tot mai mult de vremurile de glorie în care iPhone era primul şi singurul nume pe lista de cumpărături a pasionaţilor de smartphone.

Potrivit unui studiu de piaţă publicat de Counterpoint Research, ambiţiile Huawei pentru a deveni cel mai mare producător smartphone din lume sunt acum mai aproape de realitate, producătorul chinez depăşind pentru prima dată Apple în privinţa volumului de vânzări.

Studiul arată că Apple şi Huawei au împărţit în luna iulie o cotă de piaţă situată în jurul pragului de 12%, cu un uşor avans pentru compania asiatică, însă poziţiile s-ar putea inversa în perioada imediat următoare, odată ce lansarea modelului iPhone 8 va da startul unui nou sezon de cumpărături pentru fanii Apple.

Între timp, Samsung este lider detaşat cu o cotă de 20% din totalul vânzărilor realizate în piaţa smartphone la nivel global.

Deşi la un volum de 73 milioane unităţi vândute în prima jumătate a anului 2017, Huawei are parte de un parcurs favorabil, însă niciunul dintre produsele companiei nu se regăseşte în clasamentul celor mai bune vândute produse smartphone. Lipsa unui model popular care să ajute la construirea unei baze de utilizatori fideli constituie o vulnerabilitate importantă, pe care Huawei trebuie să o depăşească înainte de a spera la o creştere susţinută pe termen lung.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here