Oportunitate pentru primarii întreprinzători venită din partea Parlamentului European

0
1434
Sursa foto: info241.com

Uniunea Europeană sprijină accesul la Internet în comunitățile locale

Uniunea Europeană pune la bătaie un buget de 120 de milioane de euro, care reprezintă sursa de finanţare pentru un program amplu de informatizare prin conectarea la internet a comunităţilor locale.

Raportul cu privire la acest subiect a fost referitor votat marți, 12 septembrie în plenul Parlamentului European, pornind de la inițiativa Comisiei Europene, WIFI4EU, ce a fost promovat și susținut de către grupul social-democraților europeni.

Potrivit europarlamentarului bihorean, Emilian Pavel, acest proiect „va ajuta la transpunerea în realitate a unui prim pas dintr-o viziune mult mai amplă”.

„Ne dorim, la nivelul social democraților europeni, să putem garanta accesul oricărei persoane, indiferent de localitatea de domiciliu sau de venituri, accesul la o conexiune Internet de calitate” precizează tânărul europarlamentar, Emilian Pavel.

Inițiativa social-democraților europeni este prevăzută pentru perioada 2017-2019, având în plan asigurarea accesului la internet în incinta unor clădiri sau parcuri publice, ori în alte locuri cu acces public.

Totodată, Emilian Pavel a declarat că „obiectivul nostru este acela de a realiza o balanță geografică justă și să ne asigurăm că până la 6.000 de localități europene vor putea oferi oamenilor acces la Internet de mare viteză, în locurile publice”.

Primăriile care vor fi beneficiare ale acestei inițiative vor primi finanțare pentru achiziționarea de echipamente dar și pentru costurile de instalare, urmând ca din surse proprii să fie asigurată plata abonamentului și întreținerea echipamentelor pentru cel puțin 3 ani.

La nivel european se speră că această inițiativă va duce inclusiv la încurajarea dezvoltării de servicii publice locale oferite cetățenilor online, reducând birocrația, timpii de așteptare și crescând inclusiv gradul de transparență.

Principiul de finanțare va fi cel de primul venit, primul servit, și se așteaptă ca procedurile să fie lansate ori până spre finalul acestui an, ori la începutul lui 2018.

Adresa de contact pentru mai multe informații este: cnect-wifi4eu@ec.europa.eu

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here