Copreședintele AfD a anunțat că va părăsi partidul, pe fondul tensiunilor din interiorul formațiunii

0
596
Sursa foto: dw.de

Frauke Petry, copreşedintele Alternativei pentru Germania (AfD), a anunţat că va părăsi partidul de extremă-dreaptă

Marți a avut loc la Berlin, ședința AfD, în care  s-a discutat despre formarea grupului parlamentar şi despre alegerea liderilor din Bundestag ai AfD.

Frauke Petry, copreședintele partidului extremist nu a participat la acea şedinţa de marţi, aflânsu-se la Dresda, unde a declarat pentru agenţia DPA că va părăsi formaţiunea politică proaspăt intrată în parlament.

„Era clar că urma acest pas”, a declarat Petry pentru DPA, însă nu a precizat data clară de la care va părăsi AfD.

Cu doar puțin timp în urmă după câștigarea alegerilor, Frauke Petry anunţase că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD, în pofida faptului că partidul său a devenit a treia forţă politică din Germania.

Decizia sa a fost motivată de neînţelegerile din interiorul partidului de extremă-dreaptă, , Frauke Petry afirmând că vrea să pregătească partidul pentru a fi capabil să guverneze din 2021, însă majoritatea liderilor AfD au afirmat clar că prioritatea lor este să rămână în opoziţie şi să acţioneze fără limite din această postură.

În cadrul alegerilor parlamentare din Germania de duminică, formaţiunea de extremă-dreapta AfD a obţinut 12,6% din voturi, devenind cea de a treia forţă politică din Parlament, fiind pentru prima dată după al II-lea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here