Prognoza europarlamentarului Emilian Pavel, după alegerile din Germania

0
547

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a făcut o prognoză în urma alegerilor din Germania, din 24 septembrie 

Eurodeputatul bihorean consideră că noul mandat obținut de Angela Merkel în urma alegerilor de duminică, nu va fi unul ușor de dus la capăt.

Emilian Pavel consideră că trecerea în Opoziție a socialiștilor germani complică lucrurile pentru gruparea Creștin-Democrată din care face parte Merkel, aceasta fiind nevoită să meargă într-o alianță cu Verzii și liberalii, fiecare dintre aceste grupări având puncte din programul electoral la care nu vor renunța.

„Este o continuare a erei Merkel, dar este și un rezultat îngrijorător cu privire la scorul bun obținut de extremiștii de dreapta din AfD. Sunt două variante de majoritate guvernamentală, dar cea mai viabilă pare cea în care verzii cu liberalii vor intra la guvernare alături de CDU/CSU. Este îngrijorător pentru că vom vedea un grad mai mare de instabilitate politică în Germania”, crede eurodeputatul S&D, Emilian Pavel.

Primul obstacol pe care Merkel va trebui să îl depășească îl reprezintă șirul de compromisuri pe care se va vedea nevoită să îl facă în fața potențialilor aliați, explică în continuare Pavel.

„Va fi o perioadă dificilă pentru Merklel, una cu care nu e obișnuită. Înainte, în ultimele două mandate, a reușit să închege coaliții în mod destul de ușor cu sprijinul Partidului Social Democrat”, a precizat europarlamentarul bihorean.

În ceea ce privește perspectiva aderării României în spațiul Schengen, Emilian Pavel este de părere că nu se anunță nimic bun pentru noi, dat fiind că oficialii de la Berlin au anunțat deja că nu vor susține o astfel de inițiativă, în ciuda promisiunilor făcute de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

„Germanii au demonstrat de-a lungul timpului că știu să poarte un dialog între partidele politice și să își apere interesele economice în exterior. Pe politică externă nu cred că vor apărea mari modificări. Pe partea de intrare în Schengen a noastră declarațiile au fost făcute. Vor rămâne la fel, nu văd o șansă de îmbunătățire acolo”, spune europarlamentarul S&D.

La începutul lunii septembrie, odată cu reluarea sesiunii de lucru a Parlamentului European, președintele Comisiei Europene, Jean Claue Junker, își exprima convingerea că România și Bulgaria au trecut testele care să le permită să devină parte a spațiului Schengen, însă afirmațiile sale nu au fost suficient de convingătoare pentru olandezi, austrieci și germani, oficialii celor 3 țări membre anunțând că nu vor susține acest proiect de extindere a Europei fără frontiere.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here