Curtea de Apel Timișoara a decis în procesul ce viza alegerile de la Consiliul Județean Bihor

0
314
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

Curtea de Apel Timișoara a decis că alegerile pentru conducerea Consiliului Judeţean Bihor s-au desfăşurat legal, sentinţa fiind definitivă.

Conducerea Consiliului Județean Bihor, aleasă în iunie 2016, poate să îşi continue activitățile în continuare, dat fiind că magistrații Curții de Apel Timișoara au desfiinţat verdictul dat de Tribunalul Bihor, în care s-a arătat că modul în care au fost aleşi preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai CJ nu a respectat prevederile legale, caracterul secret al votului nefiind respectat.

Judecătorii Curții de Apel au casat în întregime sentinţa Tribunalului Bihor, care a decis în favoarea liberalilor, arătând că alegerile preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ Bihor s-au făcut „nelegal”.

În concret, Curtea de Apel Timişoara a admis recursurile declarate de către pârâţii Consiliul Judeţean Bihor, și anume Pásztor Sándor, Traian Bodea și Ioan Mang împotriva sentinţei civile pronunţate de Tribunalul Bihor şi a casat în întregime sentinţa Tribunalului Bihor.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins cererea formulată de PNL Bihor împotriva şefilor CJ Bihor, și anume acţiunea privind nelegalitatea şedinţei în care au fost aleşi şefii CJ.

Mai mult, instanţa a decis să oblige PNL Bihor la plata către Ioan Mang a sumei de 5.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată în primă instanţă, la plata către Traian Bodea 3.075 lei şi Ioan Mang 100 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Așadar contrar reclamaţiilor PNL Bihor, alegerea celor trei membri ai Consiliului Județean Bihor a fost făcute cu respectarea prevederilor legale şi în condiţiile ce respectă caracterul secret al votului.

Sentinţa magistraților a fost pronunţată joi de un complet al Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Timişoara, fiind definitivă și irevocabilă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here