Alina Bica, fosta șefă DIICOT va fi audiată de comisia SRI

0
320
Sursa foto: libertatea.ro

Comisia SRI urmează să o audieze, joi, pe fosta şefă DIICOT, Alina Bica

Fostul colonel SRI,  Daniel Dragomir a prezentat, în septembrie, Comisiei parlamentare de control al SRI o listă cu 65 de persoane care ar trebuie audiate în comisie şi care ar putea să-i probeze afirmaţiile, pe listă fiind politicieni, ziarişti, oameni de afaceri dar şi cadre ale Serviciului Român de Informații.

În susţinerea afirmaţiilor sale, domul Dragomir a lăsat la comisie o listă de 65 de persoane, însemnând ofiţeri activi SRI, ofiţeri inactivi ai Serviciului, persoane din media, din mediul politic şi din cel economic, persoane pe care domnia sa le indică să le invităm la comisia SRI şi să punem întrebări pentru a proba lucruri pe care domnul Dragomir le spune”, a fost declarația lui Manda.

Colonelul Dragomir a fost audiat de două ori de către Comisia SRI.

Au continuat discuţiile pe tema abordată anterior, pe ceea ce am numit culoare media, al doilea subiect – culoarele justiţiei – am prezentat elementele pe care le cunosc, am pus la dispoziţia comisiei documente şi se va stabili un calendar, probabil în cursul săptămânii viitoare va fi o nouă audiere. Am prezentat documente care să îmi susţină declaraţiile. Data trecută am prezentat o listă de 65 de persoane care pot confirma sau infirma ce am spus eu. Am venit în faţa comisiei, la solicitatea comisiei şi sunt audiat în calitate de martor. Îmi fac datoria de cetăţean”, a declarat Daniel Dragomir după cea de a doua audiere.

Prima persoană audiată de Comisia SRI după Dragomir a fost omul de afaceri Sorin Strutinsky, care a dat detalii potrivit cărora, DNA a desemnat două unităţi a SRI ca beneficiari secundari ai interceptărilor, în cadrul dosarului care îi vizează pe Radu Mazăre şi pe el personal.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here