În cadrul alegerilor parlamentare din Austria, Partidul Popular condus de Sebastian Kurz, se clasează pe primul loc

0
1007
Sursa foto: youtube.com

Conservatorul austriac Sebastian Kurz, este aproape să devină cel mai tânăr șef de guvern din Europa

Partidul Popular, ÖVP, centru-dreapta, condus de Sebastian Kurz, se clasează pe primul loc, cu un scor cuprins între 30 şi 33% din voturi, în scrutinul parlamentar din Austria.

Sebastian Kurz, liderul Partidului Popular din Austria, are şanse mari să devină cancelar şi totodată cel mai tânăr lider politic ales în Europa, în urma unui scrutin în care formaţiunea de extremă-dreapta Partidul Libertăţii s-a clasat pe poziţia a doua.

Pe locul al doilea se clasează formaţiunea de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ), cu 27,6%, urmată de Partidul Social-Democrat (SPÖ, centru-stânga), al cancelarului Christian Kern, cu 25,6%.

Partidul liberal NEOS (Noua Austrie şi Forumul Liberal) este creditată cu 5,8%, Verzii (progresism social) cu 4,2%, iar mişcarea lui Peter Pilz (stânga) cu 3,2%, prezenţa la urne fiind de 79,2%.

În vârstă de 31 de ani, Sebastian Kurz, fost ministru de Externe al Austriei, va fi cel mai tânăr lider ales în Europa, fiind urmat de premierul Irlandei, Leo Varadkar, de 38 de ani, şi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, de 39 de ani.

Alegerile parlamentare au fost convocate anticipat în Austria după ce formaţiunea de centru-dreapta condusă de Sebastian Kurz a pus capăt coaliţiei cu Partidul Social-Democrat al cancelarului în funcţie, Christian Kern.

În acest moment, Partidul Popular va putea opta acum între o coaliţie cu formaţiunea de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPO) şi refacerea alianţei cu social-democraţii.

Sebastian Kurz a avut o campanie electorală sub sloganul „Austria pe primul loc”, după ideea preşedintelui SUA, Donald Trump, iar în calitatea de ministru de Externe, Sebastian Kurz a pledat pentru limitarea afluxului de imigranţi extracomunitari. El propune reducerea indemnizaţiilor străinilor aflaţi în Austria, eliminarea birocraţiei şi limitarea rolului Uniunii Europene în politicile naţionale.

Sebastian Kurz, ministrul de externe al ţării, în vârstă de 31 de ani, a zdruncinat politica austriacă de când este la conducerea Partidului Poporului, formaţiune de centru-dreapta, promiţând să „revigoreze un sistem sclerotic”.

Acesta conducea în sondajele de opinie înainte de alegeri. Datorită popularităţii ridicate a lui Sebastian Kurz, Partidul Libertăţii din Austria (FPOe) a coborât de pe primul loc în sondajele de opinie. Oponenţii săi politici spun că a adoptat o parte din politicile negative şi un comportament anti-imigrare, ca parte a unei agende care a perturbat unii aliaţi ai UE.

Kurz este din decembrie 2013  ministru de externe al Austriei. La data preluării mandatului avea numai 27 de ani şi era cel mai tânăr ministru de externe din Europa. A intrat în politică încă din adolescenţă şi a fost nevoit să îşi întrerupă studiile la Drept pentru a urma această carieră. În 2013 a preluat funcţia de secretar de stat pentru integrarea imigranţilor.

Dacă va câştiga alegerile, Kurz, care vizează funcţia de cancelar, va deveni cel mai tânăr şef de guvern din lume.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here