Directorul CFR și-a dat demisia

0
3096
Sursa foto: capital.ro

Marius Chiper, directorul CFR şi-a dat demisia, după ce ministrul Felix Stroe a anunțat că îl demite

După ce inițial Ministerul Transporturilor a transmis un comunicat în care a anunțat că ministrul a decis demiterea directorului interimar al CFR.

La scurt timp după comunicatul ministerului, compania CFR a anunțat că directorul interimar Marius Chiper și-a dat demisia „din motive personale”.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. vă informează că domnul Marius Chiper și-a înaintat demisia din funcția de director general interimar,  din motive personale,  președintelui Consiliului de Administrație” se arată în comunicatul celor de la CFR.

Aceste decizii au apărut datorită faptului că ministrul transporturilor a venit marți la Deva călătorind cu trenul interregio Constanța-Arad, care a avut întârziere aproape o oră, motiv pentru care, ministrul a decis să-l destituie pe directorul CFR, pentru că, spune el, nu exista niciun motiv întemeiat ca trenul să fi avut o întârziere atât de mare, în condițiile în care tronsonul de cale ferată respectiv a fost modernizat și a beneficiat de investiții considerabile.

„Nu facem demiteri ca să facem loc pentru alții. Zilele trecute, tot în urma unei călătorii cu trenul și a unei vizite inopinate în Gara de Nord au fost destituiți șeful Regionalei Căi Ferate București și șeful Gării de Nord. Nu pentru a face loc altora. În locurile lor își exercită atribuțiile înlocuitorii legali. Dar nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Nu se mai poate tolera! Eu unul nu voi tolera! Toleranța este zero”, a fost declarația ministrului transporturilor.

Marius Chiper a fost director interimar al CFR din anul 2015.

Actualul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, în vârstă de 62 de ani, l-a înlocuit pe fostul ministru Cuc, și a fost directorul general al Regiei Autonome Județene de Apă Constanța.

Actualul ministru a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în anul 1978, iar între 1978 și 1991 a fost ofițer în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani, comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003, a fost viceprimar al municipiului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Constanţa.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here