Douăzeci de cetăţeni din Iran, Afganistan şi Irak ascunşi printre piese auto

0
559
Sursa foto: mangalia.tv

Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac II au depistat douăzeci de cetăţeni din Iran, Afganistan şi Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în marfa unei autoutilitare.

Miercuri, în jurul orei 00.30, la Vama Nădlac II, judetul Arad, s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul român Romeo B., în vârstă de 41 de ani, conducând o autoutilitară Mercesdes Sprinter, înmatriculată în România, încărcată cu piese auto pentru o firmă din Franţa.

Poliţiştii de frontieră au observat că uşa compartimentului marfă al autoutilitarei nu era închisă corespunzător, motiv pentru care au efectuat un control amănunţit, descoperind ascunse douăzeci de persoane, din care unsprezece femei şi nouă bărbaţi.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

„Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni din Iran, Afganistan şi Irak,  unsprezece adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 ani şi nouă  minori, cu vârste cuprinse între 2 şi 17 de ani, solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau vize pentru trecerea frontierei” a declarat purtătorul de cuvânt, comisarul-șef Laura Beatrice Bondar.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Şoferul a declarat pentru autorități că nu avea cunoştinţă de prezenţa cetăţenilor străini în interiorul mijlocului de transport, el a încărcat bunurile pe care urma să le transporte în Franţa, neînchizând corespunzător compartimentul de marfă. Totodată, a mai declarat polițiștilor că în drum spre vamă a staţionat într-o benzinărie.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor ascunse acte de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanului român pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here