Activitatea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a fost sistată

0
1165
Sursa foto: viata-libera.ro

În cadrul birourilor din întreaga ţară ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, vor fi sistate joi, activităţile cu publicul

Activitatea cu publicul din cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din întreaga țară este sistată pe durata întregii zile, datorită unor probleme tehnice.

„Din cauza unor defecţiuni de ordin tehnic la nivelul unui server central al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, joi 26 octombrie 2017, nu se vor putea desfăşura activităţi cu publicul la nivelul serviciilor centrale şi judeţene. Personalul de intervenţie lucrează deja pentru rezolvarea situaţiei”, au precizat reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Carmen Dan a ajuns în dimineaţa zilei de joi la Direcţia Permise pentru a afla cât durează lucrările de reparaţii a echipamentului de răcire a unui server, care a dus la blocarea activităţii angajaţilor instituţiei, precizând că, la nivelul întregii ţări, vor fi recuperări sâmbătă şi duminică.

„Se va recupera această zi sâmbătă şi duminică şi în teritoriu. În momentul în care a venit această informaţie, că intrăm pe funcţionare de avarie, am transmis un comunicat de presă. Efectiv, sistemul a cedat în jurul orei 2.00, azi-noapte. În toată această perioadă ne-am asigurat că salvăm şi facem back-up-ul pe baza de date în aşa fel încât să nu existe niciun risc. Precizez că nu există niciun risc din punctul acesta de vedere. Nu este un atac cibernetic. A fost o defecţiune la sistemul de răcire, o defecţiune mecanică ce nu a putut fi anticipată. Tot aseară când am intrat pe avarie, am comandat piesele care trebuie înlocuite. Vor ajunge astăzi, în jurul orei 15.00. Din momentul acela, componentele vor fi înlocuite”, a spus declarat ministrul Carmen Dan.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here