Explozie la mina Uricani din Valea Jiului

0
2750
Sursa foto: radioresita.ro

O explozie s-a produs, luni dimineata, la o galerie din mina Uricani, unde un miner este dat disparut si trei au fost raniti.

Doi dintre minerii răniți în explozia din Uricani au ajuns la Spitalul de Urgență din Petroșani și au fost introduși în sălile de operație pentru a putea fi evaluați.

Potrivit directorului spitalului, Alin Vasilescu, „victimele prezinta arsuri si sunt in procedura de evaluare impreuna cu chirurgul plastician”.

Cel de al treilea miner ce a fost rănit, va fi adus cu o ambulanță la spital, iar după evaluarea stării de sănătate a victimelor se va decide dacă se impune sau nu ca răniții să fie transportați spre alte spitale.

Un al patrulea miner este dat dispărut și se efectuează operațiunile necesare de salvare.

„Salvatorii mineri profesionisti vor intra in subteran pentru a-l gasi pe cel de-al patrulea miner”, a declarat prefectul judetului Hunedoara.

Cei patru mineri efectuau lucrări de închidere la exploatarea Uricani, iar la momentul producerii deflagrației se aflau pe o galerie între orizonturile 300 și 500.

Conform primarului din Uricani, Dănuț Buhăiescu, „galeria face legătura între orizonturile 300 și 500, iar minerii se aflau la capătul orizontului 300, adică la circa 450 de metri sub pământ. Este vorba de o galerie pe care noi o numim galerie de aeraj”.

Mina de la Uricani se află într-un program de închidere, la sfârșitului anului, activitatea exploatării trebuie să înceteze.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here