Reparațiile pentru iPhone X sunt mai scumpe decât s-ar fi așteptat

0
1826
Sursa foto: techcrunch.com

Unul din cele mai scumpe telefoane de serie la acest moment, are și un cost de reparații pe măsură.

Este unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe piață la acest moment, iar cu un pret de pornire de la 999 de dolari, iPhone X are costurile de reparaţii destul de ridicate, însă pe măsura prețului.

iPhone X este de acum disponibil pentru comandă direct de la Apple, dar și la operatori și parteneri ai acestuia.

Cu toate că Apple a crescut deja preţurile pentru reparaţiile noilor dispozitive din gama iPhone 8, costurile în afara garanției pentru iPhone X sunt şi mai mari decât era de aşteptat.

Cu titlul de exemplu, în Germania, Apple listează reparația unui display spart la 321 de euro, cost care este jumătate din prețul unui iPhone 8, iar pentru reparații de natură complexă, acestea pot ajunge și la 611 euro.

Cu toate că pentru noul smartphone costurile sunt destul de ridicate, problemele apar doar în cazul unor șocuri mecanice sau dacă sunt deteriorate din vina utilizatorului.

Cei care au ghinionul să primească un telefon cu defecte din fabrică, sau ale căror telefoane se deteriorează din alte cauze, care ţin de construcţia lor, pot sta liniştiţi, întrucât aceste reparaţii vor fi acoperite de garanţie.

Clienţii Apple care optează pentru garanţia extinsă AppleCare+ vor beneficia şi de tarife preferenţiale în cazul repraţiilor, însă această facilitate vine cu un cost de 200 de euro pe lângă costul telefonului. Pentru înlocuirea unui ecran, un client AppleCare+ va plăti puţin peste 100 de euro, în timp ce alte daune vor fi reparate pentru aproximativ 300 de euro.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here