Președintele SUA cere pedeapsa capitală pentru atacatorul din New York

0
2750
Sursa foto: google.com

Preşedintele american Donald Trump a declarat că uzbecul Sayfullo Saipov, ar trebui să primească pedeapsa cu moartea

„Teroristul din New York s-a declarat fericit şi a cerut arborarea steagului Stat Islamic în camera sa de spital. A ucis opt persoane, a rănit grav alte 12. Ar trebui să primească pedeapsa cu moartea!”, a transmis Trump, prin intermediul contului de Twitter.

Sayfullo Saipov, în vârstă de 29 de ani, a fost pus sub acuzare de către procurorii americani pentru infracţiuni de terorism, după ce le-a spus anchetatorilor că a plănuit atacul în ultimele luni, fiind acuzat de acte de violenţă, acordarea de sprijin material pentru organizaţia teroristă Stat Islamic şi distrugere de autovehicule.

Potrivit informațiilor publicate de procuratura din New York, Saipov le-a spus anchetatorilor că a fost inspirat să comită atacul cu vehicul în urma videoclipurilor de propagandă ale Stat Islamic pe care le-a urmărit pe telefonul mobil.

Atacatorul a închiriat o camionetă pe data de 22 octombrie şi „a exersat virajele”, alegând în mod specific sărbătoarea de Halloween ca dată a atacului „întrucât credea că vor fi mai mulţi civili pe străzi cu ocazia acestei sărbători” şi a subliniat că se simte bine pentru ceea ce a realizat.

Totodată, potrivit atacatorului, acesta a intenţionat să arboreze steaguri ale Stat Islamic pe vehicul, dar a renunţat la idee pentru a nu atrage atenţia.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here