Atenție șoferi! Cresc amenzile de circulație

0
2062
Sursa foto: giurgiuveanul.ro

Odată cu creșterea salariului minim brut pe economie, va crește și cuantumul amenzilor de circulație

Potrivit declarațiilor ministrului muncii, Olguţa Vasilescu, începând cu 1 ianuarie 2018, salariul minim brut pe economie creşte cu 31%, de la 1.450 de lei, la 1.900 de lei.

Problema apare pentru şoferi, pentru că, de la aceeaşi dată, creşte şi cuantumul amenzilor de circulaţie, cu acelaşi procent.

Conform prevederilor articolului 98 din Codul Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc pe clase, în funcţie de numărul de puncte amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, deci o creştere a acestui indicator aduce cu sine o creştere a amenzilor.

Prin urmare, odatea cu creșterea salarială, valoarea unui punct-amendă va ajunge la 190 de lei, de la 1 ianuarie 2018.

Cele mai mici amenzi, sunt cele aplicabile clasei I de sancţiuni, pentru vorbitul la telefon, faptul că nu aţi semnalizat, sau nepurtarea centurii de siguranţă și vor ajunge la 570 de lei.

Totodată, cele mai mari amenzi aplicate sunt din clasa IV, şi ajung la 20 de puncte-amendă, adică 3 800 de lei, unde sunt pasibili de amendă cei care conduc o maşină a cărei Inspecţie Tehnică Periodică a expirat, cei care intră pe drumurile modernizate cu noroi pe roţi, cei care transportă copii mai mici de 12 ani pe locurile din faţă sau cei care conduc o maşină care nu are montate una dintre cele două plăcuţe de înmatriculare.

Desigur, pentru a evita plata acestor amenzi, să circulați cu prudență.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here