I.P.J. Bihor are 200 de posturi vacante

0
2401
Sursa foto: specialarad.ro

Pentru cei în căutarea unei cariere, Inspectoratul de Poliție Bihor are 200 de posturi vacante

Potrivit informațiilor de la conferința de presă de luni de la sediul I.P.J. Bihor, comisarului-șef Alin Haniș a declarat că în cadrul inspectoratului bihorean sunt vacante în prezent 200 de posturi.

La începutul lui 2018, școlile de agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca şi „Vasile Lascăr” din Câmpina vor organiza concurs de admitere pentru 1.600 locuri.

Aceasta nouă sesiune de examinări, este determinată de lipsa mare de personal, generată de valul de pensionări din ultima vreme.

Tot datorită deficitului de personal, studiile la cele două şcoli de agenţi de poliţie au fost comasate şi vor dura 1 an, faţă de 2 ani, cât era în mod normal.

Cei care sunt interesaţi pot să își depună dosarul de recrutare la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor până pe 5 decembrie, în zilele de marţi şi joi, între orele 10.00 şi 15.00, la un ghişeu special amenajat, unde candidaţii vor afla şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească, dar şi actele de care au nevoie la înscriere.

Datele sunt disponibile şi pe pagina de internet a Inspectoratului, bh.politiaromana.ro, şi pe cea a Poliţiei Române, politiaromana.ro.

„Până la această oră s-a înscris un număr de 95 de candidaţi, iar modificările care vor urma la criteriile pentru recrutare la şcoli nu vor face decât să aducă mai mulţi candidaţi, care e un lucru benefic pentru instituţie”, a precizat și comisarul-şef Ioan Bogdan, ofiţer în cadrul Serviciului Resurse Umane.

În cadrul unui proiect aflat în dezbatere, M.A.I. intenționează să elimine condițiile de înălţime impuse până în prezent candidaţilor, de 1,65 metri pentru fete şi 1,70 metri pentru băieţi.

De asemenea și probele sportive vor fi schimbate, renunțându-se la alergare de rezistenţă, viteză şi aruncarea mingii medicinale, fiind înlocuite cu un singur traseu cu 11 elemente pe care candidaţii vor fi obligaţi să-l parcurgă în maxim 2 minute şi 25 de secunde şi care le va testa nu doar viteza ci şi rezistenţa, îndemânarea şi forţa.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here