Prefectul Mihaiu asigură spațiul pentru dezbaterea reautorizării Nutripork

0
1848
Prefectul județului Bihor s-a angajat să asigure spațiu pentru dezbaterea autoritării Nutripork

„Ca urmare a nemulțumirilor exprimate de cetățenii Municipiului Oradea cu privire la locația care va găzdui dezbaterea publică de eliberare a autorizației de mediu pentru S.C. Nutripork S.R.L., în baza principiului legalității, imparțialității și obiectivității pe care își întemeiază activitatea prefectul, precum și în calitate de garant al legalității,
prefectul județului Bihor, dl. Ioan MIHAIU se angajează să pună la dispoziția lucrărilor de dezbatere, Sala mare a Prefecturii, asigurând un cadru neutru și imparțial pentru buna și normala desfășurare a dezbaterii. Sala dispune de o capacitate de 100 locuri iar în situația în care se consideră a nu îndeplini cerințele unei participări masive, ne oferim să intermediem alegerea unei locații cu o capacitate satisfăcatoare dar la fel de accesibilă din punct de vedere al amplasamentului” se arată în comunicatul Cancelariei Prefectului.
În aceeași zi, și Primăria Oradea și-a arătat disponibilitatea de a asigura și ea spațiu acestei dezbateri, care urmează să aibe loc în data de 28 noiembrie, dat fiind interesul ridicat al orădenilor față de această problemă.
Totodată, Instituția Prefectului a precizat că a transmis reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului că „în situația în care va da curs propunerii noastre, să asigure informarea și participarea publicului la procedura de dezbatere, identificând atât publicul afectat ori posibil a fi afectat precum și publicul care are un interes în procesul decizional, inclusiv a organizațiilor neguvernamentale relevante”.
De asemenea, prefectul le pune în vedere reprezentanților APM Bihor să își angajeze responsabilitatea conducerii dezbaterii, să consemneze și să ia act de propunerile justificate venite din partea publicului și a autorităților participante, cu respectarea tuturor prevederilor H.G. Nr. 1076 din 8 iulie 2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe.
În speranța unei bune colaborări în interesul cetățenilor județului Bihor, asigurăm toate părțile implicate de întreg sprijinul Instituției Prefectului pentru soluționarea corectă si transparentă a acestei situații.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here