Europarlamentarul Emilian Pavel, militează împotriva știrilor false

0
1606
Sursa foto: Instagram

Bihoreanul Emilian Pavel, militează în Parlamentul European pe o temă tot mai des dezbătută la nivel european, și anume Fake News

Deputatul european Emilian Pavel a avut în această săptămână, la Strasbourg, o întâlnire cu Mariya Gabriel, comisarul european responsabil pentru economia şi societatea digitală, ocazie cu care a discutat și despre noua inițiativă a Comisiei Europene care își propune să implice cât mai mulți cetățeni, dar și experți, în acestă lupta contra știrilor false, așa numitele fake news.

În perioada 13 Noiembrie 2017 – 23 Februarie 2018, Comisia Europeană organizează o consultare publică referitoare la știrile false și dezinformarea în mediul online, obiectivul fiind acela de a cunoaște și înțelege mai bine acest fenomen și de a identifica eventuale căi de acțiune la nivel european.

În acest sens, Comisia europeană a pus în aplicare un chestionar pentru pentru cetățeni, dar și unul pentru persoane juridice și jurnaliști care vor ajuta la evalurea eficienței acțiunilor desfășurate până în prezent, dar și la cristalizarea unor noi linii de acțiune.

Chestionarele ce pot fi accesate în rândurile de mai sus, sunt disponibile și în limba română.

Totodată, Comisia invită experții în domeniu să își exprime interesul de a deveni membri ai Grupului de experți la nivel înalt privind știrile false, grup care va ajuta Comisia Europeană să delimiteze problema, să definească rolurile și responsabilitățile părților implicate, să înțeleagă dimensiunea internațională a fenomenului, să ia act de pozițiile actorilor relevanți și să formuleze recomandări.

Cei care sunt interesați își pot exprima interesul până la mijlocul lunii Decembrie, când se preconizează că Grupul de experți la nivel înalt își va începe activitatea în Ianuarie 2018 și va funcționa timp de câteva luni.

Europarlamentarul PSD, Emilian Pavel îi încurajează pe toți cei interesați să se implice în această acțiune de consultare publică organizată de Comisia Europeană, și care reprezintă un bun exemplu de colaborare între UE și cetățenii săi.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here