Dotările de lux din noua generație de la Mercedes-Benz, le dă dureri de cap, utilizatorilor de iPhone

0
1387
Sursa foto: youtube.com

Încărcarea wireless din noile Mercedes-Benz le dă probleme de cap proprietarilor cu iPhone

Dacă ne cumpărăm un smartphone sau o maşină, ambele din segmentul de lux, așteptările sunt la cele mai mai standarde.

Cu toate acestea, în cazul noului Mercedes-Benz E300, model premium care include un încărcător wireless pentru smartphone-urile compatibile, modul de funcționare a încărcătorului poate să trezească supărări pentru utilizatorii de iPhone-uri noi.

Potrivit informațiilor, noul E300 al nemților de la Mercedes-Benz include într-un compartiment sub consola centrală un spaţiu dedicat smartphone-urilor, care integrează un încărcător wireless Qi şi un modul NFC, care are rolul de a face conectarea smartphone-urilor compatibile la sistemul maşinii mult mai simplu.

Cu toate că NFC-ul face viața ușoară utilizatorilor de smartphone Android, în cazul smartphone-urilor de la Apple, funcționalitatea NFC este complet diferită şi este dedicată doar funcţiei Apple Pay.

Așadar, când smartphone-ul este poziţionat pe suprafaţa de încărcare wireless a maşinii şi detectează semnalul NFC, acesta porneşte automat interfaţa Apple Pay, crezând că este necesară autorizarea unei tranzacţii. Apple Pay însă, opreşte automat redarea oricărui sunet din orice aplicaţie, deci de fiecare dată când telefonul este poziţionat pe încărcător, muzica se opreşte, iar singura soluţie pentru această problemă este dezactivarea completă Apple Pay, formă de plată este destul de populară în ţările vestice, unde a fost introdusă.

Mai mult de atât, muzica nu se revine până când meniul Apple Pay este închis, iar având în vedere că inginerii de la Mercedes-Benz au poziţionat compartimentul de încărcare sub consola centrală şi l-au mai și acoperit cu un capac, această acţiune este foarte complicată, mai ales la volan.

Trebuie avut în vedere faptul că cei de la Mercedes-Benz nu au luat în calcul faptul că iPhone-urile din 2017 ar putea fi echipate cu încărcare wireless atunci când au realizat maşina şi probabil că cei de la Apple nu vor schimba modul în care Apple Pay funcţionează doar pentru compatibilitatea cu o singură maşină.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here