BMW urmează să facă modificări motorizărilor din dotare, primele vizate fiind propulsoarele de 2 litri

0
1458

BMW urmează să aducă modificări motorizărilor oferite, în special pentru cele diesel

Constructorul german de automobile din Bavaria a concluzionat că motoarele diesel de 2 litri, și anume B47 în patru cilindrii, vor primi o serie de îmbunătățiri, ca să poată fi la fel de competitive, precum cele ale rivalilor de pe piață.

În acest în gama de motorizări inferioare a nemților de la BMW, vom găsi versiuni denumite 18d și 20d, care sunt puse în mișcare de un motor diesel cu turbo de 2 litri, care dezvoltă 150 și 190 de cai putere. Cu toate acestea, inginerii au considerat că aceste motorizări sunt capabile de o nouă îmbunătățire, și anume o turbină în plus.

Pentru a simplifica informația, aceste unități diesel vor fi propulsate de un turbo de dimensiuni mici cu geometrie variabilă, ce va funcțioa la turații joase, și avea și o turbină de dimensiuni obișnuite cu geometrie fixă, ce va intra în funcție doar când turațiile vor începe să crească.

Sursa foto: bogotamotorcity.com

Cei mai mulți pasionați a motoarelor turbo vor considera o configurație twin-turbo drept un motiv de bucurie, datorită creșterii puterii mașinii, însă pentru modele mai sus amintite, 18d, respectiv 20d, bavarezii de la BMW au prevăzut ca motoarele să dezvolte aceeași putere, rolul turbinei cu geometrie variabilă fiind acela de a eficientiza numărul emisiilor poluante.

Sursa foto: coopermini.co.uk

Potrivit inginerilor BMW, prin intermediul acestei îmbunătățiri, motorul diesel cu patru cilindri in linie va fi mult mai eficient și va beneficia de un consum de carburant mai mic. Un alt beneficiu cu care se laudă cei de la BMW prin această măsură o reprezintă scăderea emisiilor Co2 cu o medie de 4 până la 5%, încadrând astfel mașinile în norma Euro 6c.

Desigur, că specialiștii celor de la BMW nu s-au oprit doar la a alege un sistem twin-turbo pentru aceste îmbunătățiri, aceștia aducând totodată modificări pistoanelor și au mărit presiunea sistemului de injecție.

Sursa foto: guideautoweb.com

De aceste noutăți tehnic vor beneficia și motorizările diesel de 1.5 litri cu trei cilindrii, motorizări folosite în cazul modelelor BMW 116d, BMW 214d Active Tourer, BMW X1 sDrive16d și Mini One D.

Deși ne-am obișnuit până acum ca motoarele diesel să fie mai gălăgioase, cei de la BMW susțin că în urma acestor modificări, motoarele diesel vor fi mai silențioase cu câțiva decibeli, în funcție de stilul de condus și turația motorului.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here