Bitdefender și-a mutat fabrica din China în România, la Satu Mare

0
1144
Sursa foto: revistabiz.ro

Compania românească, Bitdefender, a transferat producția din China în România.

Bitdefender, o companie românească de tehnologie, care a ajuns la cea mai puternică expansiune internaţională, a transferat din China la o fabrică din Satu Mare producţia celei de-a doua generaţii a Bitdefender BOX.

Potrivit CEO-ului, Florin Talpeș, Bitdefender BOX este „un dispozitiv care odată integrat în reţeaua de comunicaţii dintr-o gospodărie oferă protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase ce vizează dispozitivele conectate la internet”.

„Am visat la acest lucru, de ce să nu putem face în România acest lucru. Este şi o ambiţie personală să arătăm că putem face lucruri de top aici”, a mai spus Florin Talpeş.

Talpeș a insistat asupra faptului că echipamentul este integral proiectat de Bitdefender şi că nu este vorba de un kit de componente care sunt asamblate sub sigla firmei.

„Bitdefender BOX este un echipament proiectat în România, nu asamblăm un kit noname luat de pe piaţă. Acum doi ani, când am demarat producţia primei variante Bitdefender Box nu erau condiţii în România pentru producţie, dar între timp acestea s-au schimbat masiv. Costurile sunt puţin mai mari în România faţă de China, pentru că vorbim totuşi de Uniunea Europeană” a declarat CEO-ul companiei.

Compania locală de soluţii de securitate IT nu anticipa în urmă cu 10 ani, că businessul său va ajunge în situaţia de a face producţie hardware în ţara sa de origine.

Bitdefender BOX este produs de subsidiara din Satu Mare a multinaţionalei germane ZES Zollner Electronic, iara echipamentul va fi lansat pe piaţa din România, dar nu tocmai din raţiuni de business.

„România este o piaţă mică, nu este una de atacat pentru Box. Dar totuşi Box va fi lansat în România în al doilea val, după America de Nord. Facem acest lucru pentru că România este sediul nostru central, pentru că avem aici echipele noastre de cercetare și dezvolare şi pentru că ne interesează felul în care este privit Bitdfender în România, cum este privit la Politehnică. Vrem să vină la noi cei mai talentaţi oameni” a adăugat la final CEO-ul Bitdefender, Florin Talpeș.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here