Facebook Messenger va avea suport pentru poze în rezoluție 4K

0
584
Sursa foto: theverge.com

Cei care își trimit poze prin aplicația Messenger a celor de la Facebook, vor putea să acceseze pozele în rezoluție 4K

Unul dintre cele mai populare servicii de comunicare din lume, Facebook Messenger, nu este din nefericire, cel mai plăcut de folosit, dat fiind că au fost adăugate anumite funcții, a căror utilitate este discutabilă, precum Stories și jocurile video, aplicația avea și una din cele mai slabe funcții de trimitere a fotografiilor.

Se pare că cei de la Facebook s-au pus pe treabă și în curând, utilizatorii vor putea trimite și primi fotografii în rezoluție 4K.

Trâim într-o perioada în care telefoanele smartphone au ajuns să realizeze fotografii de calitate surprinzătoare, iar utilizatorii acestora, în marea lor majoritate, trimit tot mai mult, pozele prin intermediul Facebook Messenger.

Până acum, potrivit reprezentanților companiei, Facebook Messenger era limitat la fotografii până la 2K, și tot mai mulți utilizatori s-au plâns de faptul că imaginile, chiar și așa, erau deteriorate mult prea tare.

Sursa foto: xda-developers.com

Ei bine, iată că la insistențele utilizatorilor, cei de la Facebook Messenger au anunțat în această săptămână că urmează să fie disponibil suportul pentru fotografiile 4K. Trebuie însă precizat că 4K-ul de pe Messenger nu va fi echivalentul celor din cinematografe, ci vor fi poze ce vor avea un suport maxim admis de 4096×4096 pixeli, iar pentru clipuri video, pe verticală, ceva puțin mai mare.

Așadar, imaginile ce le vom trimite și primi prin intermediul Messenger vor fi acum mai clare, cu mai puţine elemente de compresie şi vor oferi culori mult mai naturale, ce vor putea fi comparabile cu cele ale fotografiilor originale.

Sursa foto: airmore.com

Desigur că aceste modificări nu vor putea fi valabile pentru toți utilizatorii dintr-o dată, fiind update-ul fiind valabil pentru cei care locuiesc în SUA, Canada, Franța, Australia, Anglia, Singapore, Hong Kong, Japonia și Coreea de Sud. Pentru celelelate țări, urmează în săptămânile ce urmează ca update-ul să fie disponibil.

În momentul în care update-ul va fi disponibil și pentru piața din România, se va impune actualizarea aplicației la versiunea cea mai nouă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here