BMW a luat o decizie care va pune pe jar majoritatea fanilor, în special fanii modelelor M

0
2143
Sursa foto: pinterest.com

Nemții de la divizia BMW M au luat o decizie care va ridica multe discuții aprinse pentru fanii acestui brand

Oficialii BMW au confirmat zvonurile din presă, conform modele fabricate de divizia M vor avea unele modificări, în ton cu tendințele pieței actuale.

Divizia BMW M a fost lansată pe piață în urmă cu aproape 40 de ani, iar în anul 1978 a ieșit pe linia de producție primul automobil BMW M, ce avea o motorizare aspirată cu șase cilindrii în linie, ce a fost montată central.

Sursa foto: wikipedia.com

Începând cu celebrul M1 și continuând până la cel mai recent BMW M lansat, și anume M3 CS, inginerii bavarezi au schimbat în permanență rețeta succesului, unitățile diviziei BMW M având sub capotă mai multe motorizări, în patru sau opt pistoane, motorizări aspirate sau cu turbină.

De asemenea, cutia manuală în cinci rapoarte, ce a fost montată pe primul automobil BMW M, a evoluat în cei aproape 40 de ani, la o cutie manuală cu 6 rapoarte, și în multe cazuri, într-o cutie secvențială sau automată, ambele în șapte rapoarte.

Sursa foto: munichauto.com.sg

Dată fiind multitudinea de modificări pe parcursul anilor, cei de la BMW M au decis cel mai recent să instaleze și un sistem de transmisie integrală, pentru a putea fi un competitor direct, celor de la Mercedes-AMG, fiind vorba de noul M5 G80.

Pentru a fi mai departe în ton cu modificările aduse de trecerea vremurilor, vicepreședintele BMW M, Dirk Hacker a declarat că inginerii de la BMW iau în considerare posibilitatea unui sistem de propulsie hibrid și pentru modelele BMW M.

Sursa foto: bmw-m.com

„Nu putem evita nevoia electrificarii si este adevarat ca lucram deja la propulsia hibrida. Pentru moment, tot ce voi spune este ca lucram la o solutie tehnica precisa, dar nu am luat inca o decizie finala cu privire la modul in care vom lansa conceptul” a declarat Dirk Hacker, vicepreședintele BMW M.

Despre posibilitatea unui BMW M care să fie produs cu propulsie alternativă a vorbit și Frank Van Meel la începutul acestui anul, șeful diviziei de performanta a BMW recunoscând că în final, toate aceste modele vor ajunge 100% electrice.

Sursa foto: bmw-m.com
Sursa foto: bmw-m.com
Sursa foto: bmw-m.com
Sursa foto: bmwblog.com
Sursa foto: bmw-m.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here