Unul din cei mai bogați oameni din lume, vrea să angajeze peste 1000 de specialiști IT în România

0
1673
Sursa foto: fortune.com

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, se pregătește să facă peste 1.000 de IT-iști în București

Averea fondatorului Amazon, a atins pentru prima oară 100 de miliarde de dolari, după ce a crescut cu 2,4 miliarde de dolari peste noapte, în condiţiile în care acţiunile Amazon au urcat cu 2% datorat optimismului legat de Black Friday în SUA.

În acest moment, cumpărăturile din mediul online sunt în creştere cu 18,4% faţă de anul precedent în ceea ce privește SUA, iar investitorii sunt siguri că în ceea ce privește compania Amazon, cota acesteia de piață va urma să crească, datorită cumpărăturilor online din acest sezon specific cumpărăturilor.

În vârstă de 53 de ani, Jeff Bezos are o avere de 100 de miliarde de dolari care îl face primul miliardar din lume care a construit o avere de 12 cifre după 1999, averea sa crescând cu 32,6 miliarde doar în acest an.

Pe plan național, dezvoltatorul imobiliar Globalworth, care este controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat un contract cu Amazon pentru una dintre clădirile care fac parte din ansamblul Globalworth Campus, situat din zona de nord a Capitalei.

„Am semnat cu Amazon pentru clădirea A din Globalworth Campus. Faptul că este a doua cea mai mare din companie şi că a ales să vină aici înseamnă că piaţa din România creşte”, a declarat Dimitris Pergamalis, directorul departamentului de construcţii şi dezvoltare al Globalworth.

Pergamalis nu a precizat care este suprafaţa închiriată de cei de la Amazon, însă potrivit datelor din piaţă, compania lui Bezos a contractat în Globalworth Campus 13.555 mp de birouri.

În spațiul de birouri ce sunt închiriate de cei de la Amazon, vor putea lucra un număr de cel puţin 1.200 de angajaţi.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here