Bihorul a reușit să atragă cea mai mare sumă din țară, pe programul de finanțare PNDL

0
1800
Sursa foto: agentianewsbihor.ro

Județul Bihor a reușit să atragă în prima etapă a PNDL să atragă, în total, 850 de milioane de lei, care reprezintă cea mai mare sumă alocată unui județ. 

Joi, președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor, împreună vicepreședinții Ioan Mang și Traian Bodea, au semnat patru contracte de investiții pentru județul Bihor, la care au participat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, și Paul Stănescu, viceprim ministru.

Cele patru contracte de investiţii vizează infrastructura rutieră din județul Bihor, dar și pentru continuarea lucrărilor de amenajare a Muzeului Ţării Crişurilor.

Programul Național de Dezvoltare Locală, ce se derulează prin Ministerul Dezvoltării, a ajuns la etapa a II-a, în care județul nostru a reușit să atragă cea mai mare sumă din țară, și anume 850 de milioane de lei.

Consiliul Județean Bihor are trei proiecte prin PNDL II, dintre care două au fost semnate cu ocazia întâlnirii din sala mare a Prefecturii, și anume drumul Beiuș – Roșia – Aștileu – Aleșd, care se va reabilita pe o lungime de peste 33 de km, în valoare de 120 de milioane lei, și drumul Sâmbăta – Dobrești – Lunca, cu o lungime de 21 de km, și o valoare a proiectului de 57 de milioane lei.

Sursa foto: agentianewsbihor.ro

Cel de al treilea proiect, drumul Uileacu de Criș – Bălaia – Burzuc – Sârbi, este în curs de execuție, potrivit anunțului dat de către conducere.

Prezent la eveniment, viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, a ținut să asigure conducerea Consiliului Județean Bihor de tot suportul de care au nevoie.

„Obiectivele care sunt cuprinse în aceste contracte sunt convins că vă vor fi de mare ajutor, mai ales că discutăm despre infrastructura rutieră și nu numai”, a ministrul, Stănescu.

Totodată, Stănescu a punctat și faptul că, prin acest program cifrele nu au fost atribuite, cum spun unii, decât pe baza celor patru criterii stabilite, și anume capacitatea financiară, suprafața județului, numărul de locuitori și numărul de UAT-uri.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a ținut să vorbească despre procedurile pe care le-a implementat pentru a simplifica mecanismele care îngreunau absorbția de fonduri.

„Am eliminat partea de hârtii, despre care dvs. spuneați că vă împiedicau să ajungeți la un rezultat, și împreună sunt convins că vom reuși ca în 2023 România să fie dată drept exemplu în ceea ce privește absorbția fondurilor europene”, a ținut să precizeze ministrul Nica.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here