Stănel Necula, directorul Termoficare Oradea este trimis în judecată de DNA

0
2685
Sursa foto: cugetliber.ro

Stănel Necula a fost trimis în judecată de DNA Galaţi, sub acuzaţia de întocmire de documente false în numele unei firme, pentru finanţări europene de 368.000 lei. 

Problemele penale ale managerului companiei de Termoficare din Oradea, a început în 2012, iar la finele săptămânii trecute, procurorii DNA au finalizat ancheta și au dispus trimiterea în judecată a lui Stănel Necula pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

Proiectul pentru care s-au solicitat fondurile europene a fost respins, potrivit procurorilor anticorupție, în faza de verificare administrativă a documentelor, iar finanțarea nu a mai fost acordată, însă acest lucru nu a eliminat și latura infracțională pe care procurorii acum o urmăresc.

În acest dosar, procurorii DNA au reținut ca stare de fapt că „în cursul lunii martie 2012, inculpatul Necula Stănel Ionel a folosit şi prezentat, cu rea-credinţă, în numele unei societăţi comerciale (în cadrul căreia nu avea în mod real nicio calitate sau împuternicire), la Ministerul pentru Societatea Informaţională – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, documente şi declaraţii false în scopul obţinerii pe nedrept a unei finanţări nerambursabile în sumă totală de 367.785 lei”, potrivit comunicatului de presă al DNA.

Deși acuzațiile procurorilor sunt destul de grave, managerul Stănel Necula a declarat că el nu ar fi semnat niciun document, acuzând că ar fi trimis în judecată pentru acte ce nu au fost semnate de el.

Cu toate că managerul companiei de Termoficare este acum în trimis în judecată de către procurorii DNA, se pare că edilul municipiului a uitat că public s-a afirmat vehement împotriva persoanelor cu probleme penale, și nu pare să aibe de gând să acționeze împotriva managerului companiei orădene.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here