YouTube pregătește un serviciu pe bază de abonament

0
1367
Sursa foto: digitaltrends.com

Primăvara anului 2018 anunță din partea YouTube un nou serviciu pe bază de abonament

Cei de la YouTube pregăteşte lansarea unui nou serviciu plătit pentru streaming de muzică, în primăvara anului viitor.

Având numele de „Remix”, noul produs al celor de la YouTube va oferi atât muzică on-demand după modelul Sporify sau Google Play Music, dar şi clipuri video.

Ţinând cont de faptul că serviciul YouTube Red se concentrează pe furnizarea de conţinut video original în cadrul unor canale YouTube care vor fi accesibile doar pentru abonaţi, iar aplicaţia YouTube Music care oferă deja muzică on-demand, rămâne de văzut cum anume se va diferenţia serviciul YouTube Remix de produsele deja existente.

În prezent administratorii YouTube se află la stadiul de negocieri cu principalele case de discuri, însă dintre Sony Music Entertainment, Universal Music Group şi Warner Music Group, doar cei de la Warner şi-ar fi dat acordul pentru participare, ceilalţi nefiind încă pe deplin convinşi că modelul de monetizare propus de YouTube va aduce suficient câştig financiar.

Printre posibilii parteneri se mai numără şi Merlin, un consorţiu de producători independenţi care astfel și-ar putea lărgi baza de conţinut disponibil.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here