Regele Mihai s-a întors definitiv în România

0
1967
Sursa foto: stirileprotv.ro

Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost adus în România, cu o aeronavă militară, iar racla Majestăţii Sale a fost purtată către catafalc de 8 militari ai Brigăzii 30 Gardă.

La bordul aeronavei cu care a fost adus în țară Regele Mihai I, s-au aflat ASR Principesa Elena, E.S. Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia, secretarul de stat Victor Opaschi, reprezentant al Guvernului României, ÎPS Mitropolitul Iosif, gr.mr. Laurian Anastasof, reprezentant al Armatei Române, membri ai Casei Majestăţii Sale dar şi 11 militari ai Brigăzii 30 Gardă, purtători ai sicriului.

Pe aeroport a fost oficiată o slujbă religioasă, de către un sobor de preoți, anterior fiind intonat inmul național și inmul regal.

Cortegiul funerar a fost aşteptat, în curtea Castelului Peleş, de către Regimentul de Gardă Mihai Viteazu şi de 60 de militari de la Batalionul 21 Vânători de Munte Predeal, iar la ora 14.00, sicriul a fost aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş, unde vor fi prezenți Custodele Coroanei şi Familia Regală.

Sursa foto: stirileprotv.ro

De la ora 18.00, corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, nr. 49-53, unde va ajunge la ora 20.30, unde ceremonia va avea caracter privat, iar publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

Din acest moment, timp de trei zile, românii care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face la Palatul Regal din Capitală, urmând ca slujba de înmormântare să aibă loc la Curtea de Argeş.

Sursa foto: casa-regala.blogspot.ro

Cei prezenţi la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugaţi să fie îmbrăcaţi în ţinută corescunzătoare (culori închise), să nu poarte sacoşe, genţi ori bagaje voluminoase de niciun fel, să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii, să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice, fotografierea şi filmarea fiind interzise, să aibă la ei un document de identitate, să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii.

Totodată, nu se vor putea depune florile personal, la catafalc, acestea urmând să fie aşezate în grădina din faţa Palatului Regal sau pe trotuarul din faţa grilajului Palatului. În incinta Palatului Regal, fumatul şi vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here