Facebook va plăti taxe în țările în care este prezent

0
848
Sursa foto: cnet.com
Facebook își va schimba structura privind taxele pe care le plătesc.

Compania Facebook a anunţat că va urma să își schimbe structura de taxe, urmând să plătească taxe în ţara unde compania realizează vânzările, și nu le vor redirecţiona prin intermediul subsidiarei din Irlanda.
Compania și-a mutat operațiunile internaționale în Irlanda în anul 2010, însă acum a anunţat că va muta structura locală de vânzări în ţările unde are un birou care poate asigura vânzările către agenţiile de publicitate locale.
Măsura vine ca urmare a faptului că mai multe voci atât din SUA cât şi din Europa au criticat Facebook din cauza practicilor sale în materie de taxe, iar în 2016 compania a transmis că va opri mutarea vânzărilor din Marea Britania în Irlanda, după ce la ştiri au arătat că Facebook a plătit taxe în valoare de doar 4.327 lire, în 2014.
În Statele Unite, compania ar putea plăti 5 miliarde de dolari, plus taxe şi penalităţi, pentru operaţiunile globale care sunt raportate de unitatea irlandeză.
„Considerăm că mutarea către o structură locală de vânzări va dovedi o transparenţă mai mare în faţa guvernelor din toată lumea care au cerut o vizibilitate mai mare în legătură cu venitul asociat cu vânzările locale din acele ţări”, a declarat Dave Wehner, directorul financiar.
În prezent Comisia Europeană caută noi metode pentru a taxa companiile digitale precum Facebook încercând să strângă bani de la o industrie care generează mai puţine taxe decât ar trebui.
Directorul financiar Wehner susţine că Facebook va implementa această schimbare în 2018, având obiectivul de a muta toate birourile către o nouă structură până în prima jumătate a anului 2019.
Facebook are în prezent peste 30 de birouri internaţionale, însă a anunțat că îşi va menţine sediul central în Menlo Park, California, iar Dublin va continua să fie hub-ul internaţional.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here