Noua taxă auto va intra în vigoare din martie 2018

0
1399
Sursa foto: transilvaniareporter.ro

Au apărut primele estimări pentru noua taxă auto, ce urmează să fie plătită de către toți proprietarii de mașini din România și se pare că va intra în vigoare anul viitor.

Noua taxă auto ar putea să intre în vigoare prin primăvara anului 2018, iar potrivit celor mai recente estimari din partea Ministerului Mediului, valoarea ar urma sa varieze între 50 de Euro/an pentru o masina cu normă de poluare Euro 5 sau 6, și maximum 200 de Euro/an pentru un vehicul Euro 1 sau non-Euro.

Eliminarea timbrului de mediu în februarie 2017 a avut un efect negativ asupra parcului auto national, dat fiind că românii au înmatriculat extrem de multe mașini second-hand, vechi și poluante, iar pentru a pune stop acestui fenomen, Ministerul Mediului a anunțat în urmă cu ceva timp ca pregătește o nouă taxă auto.

In lipsa unor detalii oficiale din partea Ministerului Mediului, înafară de faptul că aceasta ar putea intra în vigoare pe parcursul anului , au început să apară în spațiul public tot felul de speculații.

Presedintelui Asociației Societăților de Service Auto, Cristian Muntean, a declarat că noua taxă va trebui plătită de toți proprietarii de mașini din România, chiar daca anterior aceștia au mai plătit una dintre numeroasele forme ale taxei auto.

Asadar, potrivit estimărilor, românii care dețin sau își achizitionează o mașina cu norma de poluare Euro 6 sau 5 vor trebui să plătească 50 de Euro anual, iar suma ar urma să creasca gradual până la 200 de Euro/an pentru mașinile cu normă de poluare Euro 1 sau non-Euro.

Sumele sunt estimative, sunt doar niste principii de lucru in acest moment, si sunt foarte mari pentru un roman care abia a avut bani sa plateasca o masina second-hand,” susține Sebastian Muntean.

O informație extrem de interesantă este că sumele obtinute ar urma să fie alocate pentru restituirea taxelor auto care au existat în trecut și care au fost încasate ilegal.

Și mai interesant este faptul că până acum nu am observat vreo diferențiere între motoarele diesel și cele pe benzină, unde cele dintâi emit noxe mult mai periculoase decât motorizările pe benzină. Iar taxarea cu 50 de Euro/an pentru mașinile Euro 5 și 6 nu este foarte clară dacă va cuprinde vreo diferențiere pentru capacitatea cilindrică.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here