Google News a adoptat o măsură nouă cu rolul clar de a lupta contra fenomenului Fake News

0
928
Sursa foto: googleblog

Google News nu va mai prelua știrile de pe site-uri care își ascund originea

Măsura introdusă de Google are rolul de a contracara fenomenul Fake News, astfel că serviciul Google News nu va mai prelua ştiri de pe site-urile care „reprezintă incorect sau ascund identitatea ţării de origine”, cât şi de pe site-uri care propagă informaţii „direcţionate la adresa utilizatorilor din alte ţări sub false premise”.

În concret, portalurile care se prezintă drept site-uri locale de ştiri nu vor mai fi preluate în Google News şi nici în rezultatele căutărilor.

Noile măsuri vin ca urmare că în 2017 Google a fost acuzat că a permis folosirea serviciilor sale pentru propagarea de informaţii false şi dezinformări, păcălind cititorii în a crede că au de-a face cu surse legitime de informare, exemplu în acest caz fiind site-urile de propagandă ruseşti în campania electorală ce a precedat alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Și rețeaua de socializare Facebook a semnalat probleme similare, motiv pentru care administratorii reţelei de socializare au luat propriile măsuri gândite să împiedice propagarea de fake news.

Google precizează că noile reguli se aplică doar pentru site-uri şi publicaţii care încearcă să ascundă sau să mintă cu privire la ţara din care provin, însă rămâne de văzut cât de eficient va fi Google în detectarea aşa ziselor site-uri de fake news.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here