Mai mult de 100 de milioane de euro în proiecte pentru județul Bihor

1
1976
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

Conducerea Consiliului Județean Bihor a prezentat proiectele semnate în 2017 și proiectele de viitor pentru anul 2018

Președintele Pásztor Sándor împreună cu vicepreședintele Ioan Mang au prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, lista cu proiectele semnate de Consiliul Județean Bihor în acest an și planurile pentru anul viitor.

Conducerea Consiliului Județean Bihor recent sosită de la București, a trecut în revistă realizările pe care le-a adunat legislativul județului în cursul acestui an și au prezentat două noi proiecte care au fost semnate, luni în București, pentru dezvoltarea județului Bihor.

Proiect ce a fost semnat în Sala de ședințe a Guvernului, în prezența miniștrilor delegați și a prim-ministrului Mihai Tudose, Tronsonul 3 pentru Drumul Apusenilor se referă la zona dintre Remeți și limita hotarului cu județul Cluj, făcându-se o legătura între DN 76 Beiuș și Valea Drăganului. Proiectul a fost evaluat la puțin peste 36 de milioane de lei.

„Suntem considerați un județ punctual, care a reușit să depună toate aceste proiecte cu mult înainte de termen”, spus fost declarația președintelui CJ Bihor, Pásztor Sándor.

Totodată, vicepreședintele Ioan Mang a anunțat că tot luni a fost semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrație Publice și Fondurilor Europene, contractul de finanțare pentru al treilea drum depus prin PNDL II, și anume drumul județean Uileacu de Criș – Bălaia – Burzuc – Sârbi, ce are o lungime de 25 de kilometri. Valoarea totală a acestui proiect este de 33 de milioane lei, proiectul având termen de finalizare până în 2020, însă conducerea crede că până în 2018 drumul va fi gata.

Așadar județul Bihor are până acum contracte de aproape 212 milioane de lei, la care se adaugă la cele 192 de milioane lei pe POR, însumând suma de 404 milioane de lei, adică 87 milioane de Euro. Împreună cu proiectele care sunt acum în curs de contractare se va depăși suma de 100 de milioane de Euro, cât s-a promis în cadrul coaliției pentru anul centenarului.

„Asta înseamnă că ne ținem de cuvânt”, a precizat vicepreședintele Ioan Mang.

În același timp, președintele Pásztor Sándor este optimist și în privința proiectului depus pe programul RO–HU, în valoare de 2,2 milioane de Euro, ce constă în reabilitarea zonei Strâmtoare din Vadul Crișului, proiect esențial pentru a fructifica potențialul turistic al locului. În aceeași situație este și proiectul strategic pe sănătate al județului Bihor, în valoare de 9,2 milioane de Euro.

De asemenea, pe data de 15 ianuarie urmează să se depună tot pe programul RO-HU, proiectul strategic al Muzeului, în valoare de 3 milioane de Euro, bani cu care se are în vedere finalizarea complexului muzeal, iar construcția noului terminal al Aeroportului Internațional Oradea cu o valoare de peste 6 milioane de lei, este adăugat la proiectele menționate înainte. 

Facebook Comments

comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here