Ungaria îndeamnă U.E. să urgenteze discuțiile privind aderarea Muntenegrului

0
1019
Sursa foto: blog.earnix.com

Ungaria a îndeamnat Uniunea Europeană să urgenteze discuţiile pentru aderarea Muntenegrului

„Ungaria ar dori ca UE să deschidă cele trei capitole rămase privind discuţiile de aderare şi să le finalizeze în termen de patru ani. Ungaria este un susţinător hotărât şi devotat al integrării Muntenegrului în UE. Securitatea în Balcanii de Vest reprezintă un important interes european de securitate, iar cea mai rapidă modalitate de îndeplinire a acestuia este integrarea europeană. Muntenegru a devenit pe merit un membru al NATO şi merită, de asemenea, să devină membru al UE”, a spus Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, în cadrul vizitei oficiale la Podgorica.

Peter Szijjarto s-a întâlnit cu miniştrii muntenegreni ai Afacerilor Externe, Educaţiei, Economiei şi Integrării europene, dar şi cu preşedintele Filip Vujanovic, premierul Dusko Markovic şi preşedintele Parlamentului, Ivan Brajovic.

Cu toate că Parlamentul European susţine integrarea statelor din Balcanii de Vest în UE, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că discuţiile cu Albania, Bosnia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia au progresat într-un ritm lent, iar din acest motiv extinderea Uniunii nu este posibilă în 2019.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here