Facebook face o schimbare majoră platformei de social-media și introduce un nou instrument

0
1448
Sursa foto: cnet.com

Rețeaua de socializare Facebook aduce în fiecare moment, tot mai multe instrumente aplicației sale, iar acum Facebook tocmai va aduce o nouă îmbunătățire platformei de social-media.

Mulţi dintre cei care utilizează reţele de socializare sunt tot mai reticenți în ceea ce privește furnizarea de informații către Facebook, Twitter sau Instagram, dat fiind că rolul acestora este și acela de a urmări și identifica preferințele utilizatorilor, pentru a putea fi ulterior promovate pe profilele acestora.

Însă, cu siguranță ne-am dori să fim protejați, atunci când cineva pune în mediul virtual o poza cu noi, motiv pentru care cei de la Facebook cred că au o soluţie în acest sens.

Soluția gândită de IT-iști este aceea de a folosi algoritmii săi de recunoaştere facială pentru a notifica fiecare utilizator în parte atunci când apare o fotografie cu aceștia.

Noua funcţie a platformei Facebook va trimite o notificare în care atenţionează că este posibil ca utilizatorul să apară într-o fotografie urcată de un prieten sau de către o pagină pe care o urmăreşte, notificarea fiind automată, fără ca cel care a urcat fotografia să ştie că notificarea a plecat şi fără ca acesta să eticheteze persoanele.

Funcţia va fi utilă în special pentru a detecta conturile false, astfel că utilizatorii vor fi atenţionaţi imediat când cineva foloseşte chipul lor pentru o poză de profil.

Cu toate acestea, tehnologia nu va da rezultate corecte în permanență, iar utilizatorii vor putea să ajute algoritmul să se îmbunătăţească marcând imaginile eronate.

Cei care nu vor ca tehnologia de recunoaştere facială să scaneze profilele lor, au opţiunea de a părăsi acest program de pe Facebook, situație în care reţeaua de socializare nu va mai trimite notificările pentru cazurile de mai sus şi nici nu va mai sugera etichetarea către prieteni în fotografii.

Utilizatorii din Uniunea Europeană şi Canada, nu vor fi afectaţi de aceste modificări, dat fiind că legislaţiile în vigoare împiedică momentan Facebook să ofere recunoaştere facială pe teritoriul acestor regiuni.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here