Semnele care arată diminuarea performanțelor unui iPhone

0
405
Sursa foto: google.com

Ca urmare a reducerii performanţelor de pe modelele iPhone mai vechi, au apărut și semnele care arată că telefonul tău este afectat

După ce au fost dați în judecată în mai multe ţări ca urmare a scandalului privind reducerea performanţelor pe modelele iPhone mai vechi, Apple a anunţat că va oferi reduceri semnificative la bateriile de schimb, cerându-și scuze pentru că nu le-a spus clar clienţilor că face acest lucru.

Totodată cei de la Apple le-au promis clienților furnizarea de informaţii despre starea bateriilor de pe telefoanele lor şi modul în care aceasta afectează performanţele dispozitivelor. Cu toate acestea, Apple a respins vehement teoria că ar fi încetinit intenţionat telefoanele mai vechi pentru a determina oamenii să treacă la versiuni mai noi de iPhone, reducând performanţele strict pentru a reduce riscul ca modelele vechi să se oprească brusc.

Chiar dacă va continua să funcţioneze încă mult timp după apariţia primelor simptome, un model mai vechi de iPhone intră sub influenţa mai multor limitări programate de Apple chiar în software-ul telefonului, având efect subliminal, reducerea progresivă a performanţelor şi deprecierea unor specificaţii cum ar fi luminozitatea maximă a ecranului şi puterea difuzorului au rolul de a face modelul actual să pară mai puţin atractiv, aprinzând în subconştientul clienților Apple nevoia de a cumpăra un telefon nou.

Potrivit investigaţiilor făcute de către specialiști și utilizatori, problemele la iPhone-uri au apărut după ce au fost actualizate la versiunea iOS 10.2.1. În propria apărare, Apple precizează că bateriile telefoanelor iPhone sunt proiectate pentru aproximativ 2 ani de utilizare, multe din exemplarele iPhone 6 şi iPhone 6s aflate în circulaţie având deja depăşită durata de viaţă în care utilizatorii se pot aştepta să obţină cea mai bună performanţă cu putinţă.

Cele mai majore schimbări vizibile aduse de cei de la Apple pentru modelele iPhone mai vechi și confirmate chiar de oficialii gigantului american sunt:

 • Reducerea puterii procesorului având timpi de aşteptare mai mari la pornirea aplicaţiilor;
 • Framerate diminuat la folosirea funcţiei scroll având derularea listelor de meniuri, pagini web şi news feed-ul reţelelor de socializare va fi mai puţin lină decât înainte;
 • Luminozitatea ecranului este redusă automat, sub valoarea setată de către utilizator, însă aici efectul poate fi anulat repetând ajustarea manuală a luminozităţii în Control Center;
 • Volumul maxim atins de către difuzor este limitat cu -3dB, iar tonurile de apel se vor auzi mai încet.
 • Framerate-ul la care este redată interfaţa unor aplicaţii este redus treptat, rezultând o experienţă în utilizare mai puţin cursivă;
 • Aplicaţiile care rulează în fundal vor înceta să funcţioneze în mod neaşteptat, ratând afişarea unor alerte sau notificări pentru mesajele nou recepţionate;
 • Nu mai funcţionează blitz-ul LED al camerei foto.

Cu toate că nu este menţionată în mod explicit de către reprezentanții Apple, diminuarea performanţelor în jocuri este un alt simptom inevitabil la telefoanele care au pierdut din puterea de procesare.

Apple a precizat în schimb şi aspectele care rămân neatinse, cum ar fi:

 • conectivitatea la reţele de telefonie şi date mobile;
 • calitatea apelurilor;
 • viteza de conectare la reţele Wi-FI;
 • precizia receptorului GPS;
 • senzorii giroscop, barometru şi accelerometru;
 • funcţionalitatea Apple Pay;
 • funcţia de captură foto şi video.

Singurul remediu pentru eliminarea problemelor, altul decât achiziţionarea unui nou model iPhone, este înlocuirea acumulatorului.

Vestea bună este că în urma mediatizării acestei probleme, cei de la Apple au anunţat că va reduce tarifele solicitate pentru înlocuirea la cerere a acumulatorilor învechiți.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here